Böter och biltåg

Stor dag…

Iväg tidigt för att hinna först till Gross Glockner. Det gjorde vi nästan. Inte många bilar på vägen när vi gav oss av vid 7-tiden. Endast några imponerande cyklister trampade upp upp upp.. oj vad jobbigt det verkade!

Solen sken och murmeldjuren lekte på vägen. Såååå fint! Snö på topparna och klarblå himmel. Precis som i reklambroschyrerna.

Väl uppe på toppen vandrade vi en bit. Det var väldigt mycket uppför det också så vi tog det lugnt. Fotade, filmade, titta på fler murmeldjur och förundrades över killen som backade runt med sin minitraktor på stigen däruppe.. inga skyddsräcken… oj, fick lite ont i magen av att se på.

Sedan ner igen.. stannade och åt goda smörgåsar på vägen. Njöt av den härliga värmen och åkte vidare till Slovenien. Det tog några timmar.. men vad gör man inte för ett land till på listan.  Lite väl mycket den här gången kanske. Vi hade inte fattat att man måste betala Maut innan man åker in i landet så det blev böter på Eur 150… tja… bara att bita ihop och betala.

Vidare norrut med Bad Gastein i sikte. GPSen visade och vi körde… tills vi kom till ett tåg. Insåg att vi kört till ett såkallat biltåg. Tur hade vi här för det avgick efter bara 10 minuter och var billigt  – och vi tjänade massor av tid. Fräckt att köra ombord på ett tåg med bilen så åka i en mörk tunnel i 10 minuter och komma fram på nolltid. GPSen hade till och med beräknat detta så på nolltid var vi framme.

Bad Gastein får vi se vad vi tycker om imorgon. Hittills ligger det iallafall sist på Wienerschnitzel-testet. Vi äter wienerschnitzel varje dag och kvaliteten har sjunkit varje dag. Gissar att vi inte är så sugna på Wienerschnitzel när vi kommer hem.

🙂

Birger njuter av utsikten

Ny råttfilm skapas

Fikastopp på vägen ner

Ny mössa kanske??

Vyerna är ständiigt fantastiska

Bilen funkar fint, sprillans ny. Obs lavinskydd på berget

Ett vattenfall beundras

Råttan önska sig en kobjällra….

Råttan och jag är nöjda i Slovenien efter loggad cache!

Så spännande! Vi ska åka biltåg!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.