More from: Filmer

Ännu en dag i paradiset

Lite svårt att vara duktig på jobbet idag, när solen skiner och himlen är blå. Men jag var duktig. Drog ner rullgardinen och kämpade till klockan 4. Sedan tog jag ledigt, satte mig på bryggan, kollade på vindsurfare och SUP-paddlare, pratade med folk, åt glass, filmade med drönaren. Drog ut frysenboxen i solen och frostade av den, nu klar för ny leverans imorgon. Ja, hade det ruskigt bra helt enkelt.

Share

Paddling vid Kullaberg…. ojojoj

Jag gillar att sitta och drömma om alla ställen jag vill paddla på. Det finns så många som lägger ut så mycket bra info. www.kajak.nu är en av dem och att paddla vid Kullaberg har länge legat på min önskelista. När vi blev portade från Tullboden pga hemligt besök passade det ju kalasbra! Vädret var helt ok och turen blev långt över förväntan!  Visserligen kunde vi inte komma runt udden pga stökiga vågor och strömmar, men vi höll oss på norrsidan där det var finfint och oerhört vackert.

Vi startade i Arild, paddlade förbi Nimis och Arx och ut till fyren där vi vände och tillbaka. Det var så vackert, så dramatiska klippor och djurliv. Höjdpunkten blev såklart Porten men allt var härligt: Klart vatten och ljummen luft. Mer mer mer! Måste absolut tillbaka.

Vi hade hyrt en campingstuga. Mycket prisvärt. Skönt att slippa tält och ligga på en skön madrass.  Så bra man kan man det!

Dagen efter gick vi upp till fyren – i regnet belönades vi med tumlare.. massor av tumlare. Naturums personal uppskattade dem till cirka 40 djur. Fantastisk upplevelse. Jag har aldrig sett en enda förut! Nu var de där hela tiden i mängder!

Höjdaren på dagen – att paddla igenom ”porten”

Färgerna.. klipporna och de oändliga små snirkliga vägarna.. vilken paddling!

Inte förstöra den fina paddeln 🙂

så ruskigt nöjd!

Kamouflageråtta!

alla dessa passager!!!

Strax väster om Arild såg det redan ut så här!

Njutbart!

Tjoho – härinne är jag!

Lunch i liten liten vik

mysig paddling!

Vi stannar för lite geocaching

En mink kanske? Eller vad är det nu för djur? Inte en utter.. lite för liten tror jag. Tips emottages!

21 km blev det fram och tillbaka från Arild till Fyren.

 

Share

Bassholmen med VänerCachers

Alla vandringar och utflykter med VänerCachers blir bra. Faktiskt. Alla blir det.  Men vissa blir extra bra!  Den här var en sådan.

Med kanadensare tog vi oss till Bassholmen på just den dagen då våren bestämde sig för att leka sommar. Vi vandrade runt den fina ön och loggade cacher. Vi var många, så då blir det mer socialt än att leta burk. Det gör mig ingenting.

Det gäller att ta vara på livet – den här dagen kändes det som att vi gjorde just det!

Så fin vandring! Anders och jag i en teknisk diskussion.. skulle jag tro.. 🙂

 

Share


Paddling i Säveån

Tillsammans med 14 andra glada paddlare så lade vi kajakerna i Jonsered och paddlade ner till Göteborg i bästa vårvädret.

Visserligen har träden inte börjat knoppa ännu men det var fint och lite oväntat att paddla i sådan här miljö så nära stan. Biltrafiken hördes i bakgrunden, men ändå var det ganska vilt runt ån. Gott om nedfallna träd var det – och just där får man se upp för, där blir det gärna lite extra strömt.  Extra strömt blir det också när man ska ta sig under broar där vattnet trängs ihop. Så är det t ex i Partille där det strömmade på bra.  Det fick en av våra medlemmar erfara och det blev ett dopp i det väldigt kalla vattnet.   Han kunde dock inte ha valt ett bättre ställe att kapsejsa på.

Hela gänget minus en person paddlade vidare nerför ån. Fin underhållning bjöd Robin på. Han måste ha paddlat nästan dubbelt så långt som vi andra, korsade ständigt ån och när inte den utmaningen räckte till så paddlade han baklänges… se filmen för bevis.

Vi stannade nära Kviberg, låg på grässlänten och åt lunch i solen och tyckte inte det minsta synd om oss själva. Därefter vidare nerförbi Sävenäs, SKF och ut i hamnen där vi passerade Drömmarnas kaj, paddlade på insidan av Barken Viking och förbi Operan för att göra stor entré in i Stora hamnbassängen.  Visst väcker 14 färgglada kajaker lite uppståndelse när vi kommer som en liten armada. Vi blev både filmade och fotograferade rätt mycket under vår rundtur i Vallgraven.  Förbi Brunnsbarken, Trädgårdsföreningen och Feskekyrka innan vi kom ut i hamnen igen. Där höll Älvsnabben undan för oss.. eller nej – det var nog tvärtom. Vi väntade snällt tills den både lastat ur och i passagerare vid Stenpiren.

Vi avslutade dagens tur vid Point65 vid Operan. V´Jag hade kontaktat dem innan och frågat om vi fick ta upp kajakerna på deras fina kajakbryggor – det fick vi och Mats stod själv och välkomnade oss och erbjöd finfin service genom att dra upp iallafall de första på bryggan.  Vi ilade till parkeringen på andra sidan huset och med bara EN MINUT tillgodo låste vi upp bilarna och körde fram till bryggan. Perfekt!

Share