Kategori: Resor

Släktresa till Danmark

Syrran, pappa och jag + make och vårt yngel drog till Danmark där vi hyrt ett mysigt hus och bjudit in kvarvarande släkten på get-together. Det blev hur mysigt som helst. Kalasväder och god stämning hela tiden!

Roadtrip till Dalarna

Birger och Marcus har dragit till Dalarna. Siktet är inställt på sevärdheter och kultur. Lika bra jag sitter hemma och jobbar. De skickar rapporter kontinuerligt. De verkar trivas ypperligt utan mitt sällskap! Dag 1 Dag 2 Falu Koppargruva och Ornässtugan har avverkats idag! Carl Larssongården verkade också populär hos herrarna! Dag 3 De var ju verkligen vädrets gudar med sig! Tällberg i vacker sommarskrud Herrarna far vidare till Nusnäs för att rida på dalahästar 😀 Och nu gick herrarna i mål i Mora! De verkar ganska ensamma i målgångsfållan!

I Danmark

Några dagar i Danmark med pappa. Plötsligt blev det soligt så då gick jag en promenad på stranden där jag lekte som barn. Mysigt!! På kvällen blev det släktträff och mat. Mycket roligt!!

Marloth

Så kom den då, sista dagen i Marloth, sista dagen på vår resa i Sydafrika. En alldeles underbar resa blev det verkligen! Avslutningen i just Marloth Park blev en höjdare. Lite en afrikansk dröm faktiskt… Klicka på bilderna för en större version.

Safaridag nummer två

Vår guide är fenomenal! Hon kan allting och hon är så engagerad och trevlig. Vi storgillar henne! Idag var det lite färre djur men närkontakter! Mycket spännande med elefanter och lejon helt nära bilen! Inga fönster eller galler på bilen heller!!

Hartenbosch

Med boende i strandhus precis som det låter – vid stranden så blev det en skön dag med sol och underbar mat. Vi hade avsikten att bada men det var lite för kallt. Räckte fint att doppa fötterna. Maten var helt underbar idag igen! Vi är förtjusta i landet, naturen, vyerna, lugnet, vänligheten och så maten! Vi har det helt enkelt ruskigt bra!

Hermanus

Från Franschoek till Hermanus över bergspasset med besök i ljuvlig affär som hade precis allting – inklusive enorma mackor som passade oss perfekt Betagande vyer i Hermanus, ännu en bedårande ort att beundra. Inga valar dock, men det var kanske inte väntat heller.

Vinprovning i Franshoek

En heldag bland vingårdarna i Franshoek. Vi bestämde oss för att ta det lugnt, inte försöka hinna med så många som möjligt utan ta bara tre stycken och njuta av dem ordentligt istället. Ett mycket bra val. Vi hade en riktigt härlig dag där vi började med vinprovning och ostar på en mellanstor gård. Sedan en enklare provning på ett enklare ställe, men mysigt och avslappnat. Vi gillade det! Avslutade med magnifik pick-nick-lunch på vita dukar i herrgårdsomgivningar och en bubbelprovning med choklad. Vi kunde inte haft det bättre!!