More from: Geocaching


Danmark!

Lite regn, lite sol, mycket trivsel, massor av cykling, en del vandring, lite bastu, lite rosé, massor av skratt och fina kvällspromenader vid västerhavet. Alldeles jättebra helg med VänerCachers, precis om jag hade väntat mig. Det blir alltid bra med det gänget!

Lena ser så gullig ut där hon söker skydd under trädet. Vilken åska!

Vi flyger drönare på Råbjerg mile

Fin kvällspromenad vid västerhavet

Stjerneskud ska vi alltid ha!

Samling i skogen

Så danskt

Goa gruppen

Oj vad blöta vi blev, råttan och jag!

Share

På och kring Vänern

Anders bjöd oss och några till på båttur på Vänern. En cache långt ute på en fyr – Stefanskullen – skulle loggas. Med lite besvär så gick det! Ganska mycket vågor och vind men soligt och härligt. Vi loggade den och en till som Anders ordnat som överraskning för oss.

Sedan go-fika hos Anders och Gittan innan vi for till Lidköping för lite mer burkletande. En supertrevlig dag!

Min tur att klättra upp i trädet

Jag fick vara hoppilandkalle och hålla båten medan de andra letade

Vi trodde det skulle stänka mycket.. så vi var rätt påbylsade

Peter och Jakob ser förvänansfulla ut

Kapten Stenström

Share


Salzburg

Birger hade tänkt åka till Salzburg en helg någon gång. Det var tur att vi inte gjorde det. Visst är det en fin stad men man är klar på några timmar. Större är det faktiskt inte. Vi vandrade runt, kollade på slott och kyrkor (såklart), Mozarts olika boenden och vackra parker.   Varmt varmt varmt var det – så vi gav oss upp på ett berg istället. Där vandrade vi lite i skogen, fuskade lite och tog bilen upp till toppen.  Men det hjälpte ju inte för sedan blev det upp och ner och upp och ner igen. Herregud vad backigt det är i det här landet. När det är nästan 30 grader blir det ”lite” svettigt.

Sedan kom åskan! Mäktigt med blixtrar i molnen ovan bergen. Vi åt inne ikväll, hittade urmysigt Gasthof i närheten av vårt hotell där vi korade veckans bästa Wienerschitzel faktiskt.  Men nu får det allt dröja innan det blir fler schnitzlar.

Imorgon, lite mer på berget sedan hem. Känns helt ok!

En magnet måste ju inhandlas. Blev en med ”lederhosen”.

Gåtgata i Salzburg…

Birger utanför Mozarts födelsevåning.

Råttmaten är det inget fel på!

Sound of music-feeling uppstod!

Share

Böter och biltåg

Stor dag…

Iväg tidigt för att hinna först till Gross Glockner. Det gjorde vi nästan. Inte många bilar på vägen när vi gav oss av vid 7-tiden. Endast några imponerande cyklister trampade upp upp upp.. oj vad jobbigt det verkade!

Solen sken och murmeldjuren lekte på vägen. Såååå fint! Snö på topparna och klarblå himmel. Precis som i reklambroschyrerna.

Väl uppe på toppen vandrade vi en bit. Det var väldigt mycket uppför det också så vi tog det lugnt. Fotade, filmade, titta på fler murmeldjur och förundrades över killen som backade runt med sin minitraktor på stigen däruppe.. inga skyddsräcken… oj, fick lite ont i magen av att se på.

Sedan ner igen.. stannade och åt goda smörgåsar på vägen. Njöt av den härliga värmen och åkte vidare till Slovenien. Det tog några timmar.. men vad gör man inte för ett land till på listan.  Lite väl mycket den här gången kanske. Vi hade inte fattat att man måste betala Maut innan man åker in i landet så det blev böter på Eur 150… tja… bara att bita ihop och betala.

Vidare norrut med Bad Gastein i sikte. GPSen visade och vi körde… tills vi kom till ett tåg. Insåg att vi kört till ett såkallat biltåg. Tur hade vi här för det avgick efter bara 10 minuter och var billigt  – och vi tjänade massor av tid. Fräckt att köra ombord på ett tåg med bilen så åka i en mörk tunnel i 10 minuter och komma fram på nolltid. GPSen hade till och med beräknat detta så på nolltid var vi framme.

Bad Gastein får vi se vad vi tycker om imorgon. Hittills ligger det iallafall sist på Wienerschnitzel-testet. Vi äter wienerschnitzel varje dag och kvaliteten har sjunkit varje dag. Gissar att vi inte är så sugna på Wienerschnitzel när vi kommer hem.

🙂

Birger njuter av utsikten

Ny råttfilm skapas

Fikastopp på vägen ner

Ny mössa kanske??

Vyerna är ständiigt fantastiska

Bilen funkar fint, sprillans ny. Obs lavinskydd på berget

Ett vattenfall beundras

Råttan önska sig en kobjällra….

Råttan och jag är nöjda i Slovenien efter loggad cache!

Så spännande! Vi ska åka biltåg!

Share