More from: Fotodagbok 2017

Hej vackra höst!

En onsdag i oktober kan plötsligt bli fantastisk! Solens strålar orkar värma, himlen är molnfri, det fläktar bara lite och luften är så klar. Jag är i Tullboden och tar vara på dagen genom att gå en promenad på lunchrasten. Flyga en sväng med drönaren och ta lite bilder med kameran. Det är bara att njuta!

Mig själv från ovan

Höstfärger i sundet

Bara bären kvar på rönnen.

Högvatten och glest med badgäster

Grannen sätter panel på huset. Det kommer att bli så fint!

Share

Tullboden igen

Vaknade löjligt tidigt! Kanske för att mycket skulle göras idag.  Vi  knackade kakel, körde till tippen, pratade med grannar, plockade äpplen, plockade vindruvor, trimmade gräsmattekanter och lagade god mat. Mumsig kantarellförrätt. Svamp har vi iallafall gott om!!

Så kul att skörda vindruvor. Inte riktigt så söta som jag hade hoppats, men kanske kan de ligga och mogna lite.

Mitt i spenaten!

Birger verkar inte missnöjd med kakelknackaruppgiften!

Jag knackade faktiskt först!

Och på kvällen blev det mareldsbad. Svinkallt i vattnet nu – men vackert, oslagbart vackert i vårt paradis.

Share

Paddling i helgen

Med Tjörns kajakklubb blev det återigen en fullträff. Denna gång samlades vi i Heestrand och paddlade där i sol och blåst. Mycket trevligt!!!  På kvällen hade vi räkfrossa på vandrarhemmet som var jättegulligt. Stämningen var kanon och vi hade lite roliga lekar och det blev många skratt!!

Vi paddlade även söndag. Det småduggade men blev en underbart skön meditativ dag. Så härligt.

 

Share

Full fart hela veckan!

Inte riktigt hunnit med att skriva här  – så det får bli en sammanfattning.  Massor av aktivitet, som vanligt.  Spinning, bakning, springa, Marcus har börjat sin utbildning, på hudklinik och bränt bort solskador, nu ser jag ut som en spetälsk pga bölder. Ska väl bli bättre.

Tullboden på fredagen – alltid mysigt! Erik välkomnade med grillad lax och ugnsstekta rotsaker. Mums!

Skjutsade Erik till Torp, sedan for han via Norge till Portugal. Vi hade en fixarhelg i Tullboden med båtputs (Birger stod ensam för den delen) äppelplock, umgänge med grannar, undanstädning av sommarmöbler, svampplockning och bara mys.  Hur snabbt försvann inte den helgen??

Egenodlade grönsaker smakar himmelskt!

Svamp i massor hittade vi! Kul!

Här var det bara lite plåster, 2 dagar senare var det bölder överallt. Hihi.

Bakade vetelängder till kollegorna. Uppskattades!

 

Share


Sup – som en sommardag

Upp hyffsat tidigt och ut med sup-klubbens bräda. Åh, roligt! Den var snabbare och starkare än min egen, mkt roligare att paddla! Jag tog mig bort mot Hawaii och sedan ut till vad jag numera bestämt är mina egna lokala favoritholmar. Så mysiga, pyttesmå och med sandstrand.  En sådan härlig dag!

Så härligt!!!!!

Min lilla ö strax innan Källösundsbron

Share