World’ End och Ella

Upp tidigt. Alltså grymt tidigt!! 04.30 ringde klockan och 05.00 stod taxin utanför i mörkret. Lite dramatik vid starten då bilbatteriet var dött. Vi puttade den upp och ner för en minibacke och efter några försök gick den igång.

Efter en dryg timma i mörker och soluppgång längs vägen kom vi fram tillsammans med mååånga andra. Köa lite för inträde. Lite underligt system där man betalar mindre ju fler man är i bilen. Alla möjliga sorters turister i kön. Förvånar mig fortfarande över japanskor med röda läppar och lackväskor. Väl förberedda för vandring?!?

Turen började platt och fint och folksamlingen spred ut sIg ganska snabbt. Äventyrslustan var hög och vi sa att nu går vi i Upptäckar-Veronicas fotspår till världens ände! Det kändes ungefär som en trevlig vandring med vänercachers. ?

Sedan blev det lite trängre och jag blev lite grinigare. Gillar helst att gå i min takt och inte i barnfamiljens framför. Men det var trångt och tog sin tid att komma förbi.

Molnen brukar komma in vid 09.30 så därför är det nödvändigt med en tidig start. De kom lite tidigare idag så det var på håret att vi hann njuta av utsikten som verkligen var bedårande!

Lite fika innan vi trampade vidare på djungelstigarna. Idag var det inte en fördel att vara 1.97 cm som Marcus som fick gå böjd i vegetationen.

Nästa stopp var enastående!!! Ett vattenfall med en imponerande bredd. Så vackert!

3,5 timma senare (och en geocache rikare) kom vi tillbaka till entrén där vår chaufför sovit en stund och nu var redo att ta oss till Ella. Det blev allt glesare leden och sammanlagt var det en mycket trevlig tur. Grinigheten satt inte i så länge. ?

Fin nerförsbacke i två timmar till Ella. Här fick vi lite lätt panik. Här finns ingenting som inte är gjort för turister! Ingalill, du hade helt rätt!

Vi hade bokat två nätter här men panikturistar och tittar på det man bör se och kommer att åka till kusten och Erik imorgon. Det blir bra. Tingeltangelställen känns inget vidare.

Men maten!!!!! Birger rekade ett lugnt ställe för middag. Åhhhh så gott!

#flerländeränastf7 #jetteråttanpåäventyr #geocaching #travelling #enjoylife #resa #jetteråttan #ratlife

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.