Kategori: Fotodagbok

Väderöarna

Dagsutflykt till Väderöarna. Tredje gången gillt för mig men första gången för både Birger och Marcus. Stora vågor på vägen dit, ungefär 3 meter. Trevlig vandring runt ön, hittade en geocache och åt sedan mycket god mat på värdshuset. Vinden mojnade och det blev en fin kvällstur tillbaka till Hamburgsund via Fjällbacka.

Munkedals FF gästar Tullboden

Ronny frågade om vi kunde paddla från Tullboden denna onsdag – och det är klart vi kunde det! Lite oroligt i morse med massor av vind i prognosen, men som så ofta kom det helt på skam och vi fick en härlig kväll på vattnet. Massor av folk men bra logistik och uppdelning i två grupper gjorde att allt blev smidigt. Med nordlig vind var det perfekt att hålla till på Malmöns västsida. Där kan man inte alltid paddla så det var roligt att komma dit igen. Fika i kvällsolen med goa människor. Kajakmänniskor är alltid bra! Hurtig-gruppen...

Ännu en ljuvlig midsommar i Friheten

Anna & Bernt-Åke bjuder in till sitt makalöst fina ställe Friheten, strax utanför Hällekis. Tredje midsommaren hos dem, lika trevligt varje gång, men i år slog nog vädret rekord i att vara perfekt! Underbara dagar, god mat, god stämning, ljuvlig miljö, härlig båttur och till och med bad för mig. Så njutbart!

Vandring med VänerCachers

Björnerödspiggen, bohusläns högsta topp stod på tur för vandring med VänerCachers. Den var utmålad som ”krävande” men visade sig vara en mycket enkel vandring upp till toppen där vi kunde njuta av utsikten och slåss mot knott. Så väldans trevligt att ses igen. Burkar hittade jag inte en enda själv, men det var ändå sällskapet jag var ute efter mest. Efter vandringen åt vid mumsig högrevsburgare på första parkett i Hamburgsund. En mycket trevlig dag!

Nheri tar studenten

Lilla minstingen Nheri är inte så liten längre. Student blev hon idag, exakt 11 år efter att första kusinen Erik blev student. Coronaanpassad jättefin mottagning på Gothia Towers. Påkostad och tjusig, helt enligt Susanne. Så trevligt ordnat och roligt för Nheri med uppvaktning i omgångar. Tack för fin mottagning!

Mimmi & Lasse paddlar med oss

Paddlar för fjärde dagen i rad. Även idag en trevlig paddling. Grått och lite kallare men vem klagar på medvind runt hela Smögen med stopp för räkmacka och annat gott på Göstas som lunch? Mimmi och Lasse förgyllde vår lördag och vi hade ännu en trevlig dag. En dryg mil att paddla runt Smögen. Vi tog god tid på oss och njöt hela vägen 🙂

Kajak kajak

Gör vi inget annat? Just dessa dagar blir det en del kajak, men faktiskt hinner vi mycket annat också. Birger slipar byrå, jag rensar trädgård och sätter potatis. Har dessutom målat dörrar till sjöbodarna i klubben – men det är ändå morgonens kajaktur som känns roligast med dagen – så det är de bilder som hamnar här.

Jobbsöndag

Vi har väntat ett helt år på att det skulle komma en regnig söndag så vi kunde fixa skjutdörrarna till garderoben. Fototapeten har nästan börjat mögla i väntan! Men idag kom det tillräckligt många droppar därute för att vi skulle stanna inne och sätta fart! Det tog verkligen tid! Allting går inte alltid som man tänkt sig, men resultatet blev bra. Belysning i kattvinden, en björkskog döljer oredan som säkert snart kommer att infinna sig och Birger hann även spackla lite på byrå-fyndet som vi gjorde för några veckor sedan. Skönt när saker blir klara!