Blåsig men härlig kaya-caching

Kajak + geocaching = Kayacaching. Min favvo!  Tre glada cachare paddlade emot vinden utanför Grebbestad. Vi lade i vid Grönemad. Perfekt sandstrand och parkering.

Mot första cachen som låg på en liten ö som jag tror heter Käften, men jag är lite osäker. Den har i allafall begåvats med en helt underbar liten vik som erbjöd både lä och fin sandstrand för landstigning. Här fanns till och med en grillplats och finfin gräsmatta för tältning. Vi loggade cachen och gav oss av igen. Mötte ett gäng som kändes som nya i kajakerna men verkade ha med sig en guide. Gissar att de kom från www.kajakcenter.se i Grebbestad, min favoritaffär!

Vidare mot Rössholmen där en vänlig själ gömt två cacher. Här var det inte lika lätt att komma iland, vågorna slog mot stenstranden men vi klarade det trots bonusvågor från sjöräddningen som susade förbi. Jättefin ö med tjusigt röse och härlig utsikt!

Tillbaka i kajakerna och vidare norrut. Nu öppnade sig havet och utan skydd blev vågorna plötsligt rätt stora. En av oss druttade i men med gemensam kraft och helt enligt skolboken fick vi upp honom i kajaken igen och det hela var ganska odramatiskt trots riktigt stora vågor och kraftig avdrift. Det är nästan bra att det händer ibland, så man får öva i skarpt läge!

Sista cachen låg på den lilla ön Katten. Här är det nog rätt lätt att komma i land i vanliga fall men idag när havet hävde sig upp och ner var det lite knixigare. Men det gick! Och även denna cachen loggades och vi kunde känna oss nöjda!

Fikat intogs på en skön strand lite längre fram och som alltid känner man sig nöjd med livet när man sitter på en pinne och fikar med utsikt över kajakerna och havet 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Första stoppet på ön som jag tror heter Käften???

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite nötter innan vi ger oss av igen är aldrig fel. Tack Mats 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mats trivs!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dags för fikastopp. Perfekt strand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu har det visst mojnat lite !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mats med pontoner på sin VKV. Inte dumt!

 

gronemad

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.