Utmaningar!

”Jag vill gräva diken!”  Det är nu det myntade uttrycket i vårt lilla team på tre personer när vi känner att uppgiften blir för stor för oss. Varför skickades vi inte iväg för att gräva diken i ett fattigt land som voluntärer istället för att lösa organisationsfrågan hos en statlig organisation med så mycket regler och krav att vi snart inte vet vad som är upp och ner??

Just nu har vi svårt att se den färdiga produkten vi ska leverera, men den måste komma fram ur dimman snart annars har vi ingen chans att bli klara i tid. Puh…. känn pressen!

Men ibland skymtar solen och vi tror att vi är på rätt spår. Och vi skrattar och har trevligt och lär oss en massa saker. Jag lär mig såååå mycket om hur det är att jobba med människor från andra kulturer, att ta för mig och hitta balansen i att foga sig eller stå på sig. Konstant intressant, både under arbetet och under lunchdiskussioner där det inte tycks finnas några gränser för vad vi kan diskutera.

Det är som om att inga frågor om andra kulturer är förbjudna, vi kan fråga varandra om allt och jag förundras – och det gör vi alla. Det handlar om föräldraledigheter, för små brasilianska bikinis i amerikanska mäns huvuden till Obamas sjukvårdspolitik och till antal semesterdagar i Argentina och tillbaka till hur det känns att bli tvättad på ett hammam…   Och allt med humor och djup respekt för varandra.

pic20150310212603

Lunch i solen är en bonus. Post-it lappar bättrar på konsult-imagen 🙂

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.