Visum till Ryssland…?

Birger pratade med sin bror som förvarnade att det var en stökig process att skaffa visum till Ryssland. Äsch tänkte vi, det handlar väl bara om att läsa ordentligt och skriva rätt på blanketterna. Det är ju Birgers specialitet så hur svårt kan det vara??

Med gott självförtroende åkte vi till viseringskontoret i morse. De öppnade en stund efter utsatt tid och vi lämnade över alla tjusiga dokument. Damen i luckan gick noggrant.. jag menar NOGGRANT igenom varje papper med överstrykningspenna. Sedan sa hon ”sätt er och vänta 15 minuter så kommer min kollega och kan skriva ut fakturan…   Så det gjorde vi.

Efter en stund ropade hon… hmm… det fattas intyg att ni har försäkring. Birger som ju läst på framlänges och baklänges började argumentera om att det inte stod på hemsidan. Jag mötte blicken hos en annan visumsökande och insåg att Birger aldrig skulle vinna diskussionen.  Vi åkte till Länsförsäkringar och hämtade ut ett dokument. De visste exakt vad som efterfrågades, viktigast av allt var stämpeln…

Sådär! Tillbaka med dokumenten, lämna in dem och hoppas på att kollegan skulle ha kommit så fakturan kunde skrivas ut. Jo.. men .. nu var det ett ANNAT problem. Birger har inga glasögon på sitt passfoto (det ska man ju inte ha) men på foto för viseringen har han glasögon. Då går det INTE.

Suck och stön. Bilen bort till centralen där jag visste att det fanns en fotoautomat. Klick klick och så hade vi nya fina bilder. Tillbaka till vår väninna på viseringskontoret.  Kan vi få fakturan nu? Ja det går fint. Den ska betalas IDAG.  Kan vi betala här? Nej, det går inte. Ska betalas på bank eller på internet. IDAG.  Birger började tala om att de i så fall inte skulle ha pengarna på sitt konto förrän imorgon, men jag stoppade honom och försäkrade att vi ska betala IDAG.

Nu gäller det bara att hitta en blankett på deras hemsida med fullmakt så vi inte behöver hämta ut passen båda två. Birger har letat men den verkar svårfunnen. Men men, vi har 10 dagar på oss!

image

Besöktes tre gånger idag!

image

Tystad! Tagning pågår!

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.