Mareld och grillning

Två helt magiska mareldspaddlingar har vi hunnit med i år. Första gången för någon vecka sedan. Då tyckte vi det var fantastiskt! Vi grillade och inväntade mörkret. Paddlade runt i viken och såg massor av mareld. En toppenkväll.

Igår bjöd jag in till en paddling igen och vi blev 7 personer. Så väldigt mysigt! Jag misslyckades med våffelgräddandet i elden men i övrigt blev det helt suveränt. Förutom att det var mysigt så var det sååå mycket mareld. De andra var lite frågande.. ”tror ni vi får se mareld”. Jag kände mig 100% säker på det och ännu säkrare när jag såg mareld till och med i hinken som vi hade stående bredvid elden som säkerhet.

Mycket riktigt. Det var så mycket mareld, det var strimmor i bogvattnet, det flöt omkring på ett sätt jag aldrig sett maken till förut. Så oerhört fantastiskt att få uppleva – och extra roligt att få se någon uppleva marelden för första gången.

Nu är det nog bara till att göra om det!

Ikväll gick Birger och jag ner och fixade en ordentlig eld med riktig glöd. Då funkade våffeljärnet precis som det skulle och våfflorna blev kanon.

Mumsig eldgräddad våffla!
nu jädrans blir järnet varmt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.