Trappor, klättring och tempel

Efter lite funderingar och info om att det är en lokal högtid bestämde vi oss för att satsa på klippan Pidarangula istället för den kända lejonklippan.

Vi gick längs huvudvägen, fick tag på ett par tuktuks och blev körda till klippans fot där vandringen/klättringen började. Så varmt och fuktigt, det tar på krafterna och när trappstegen övergick i ren klättring var det nästan skönt att det var knökfullt med folk. Då fick man iallafall vila lite. Totalt genomsvettig! Tur min ryggsäck kommit så jag numera har ombyte.

Lätt kaos med alla som skulle upp och ner på berget samtidigt utan organisation. Bara en åt gången kunde klämma sig igenom de smala passagerna.

Men väl uppe var det en imponerande utsikt. Vi kunde se lämmeltåget på den andra klippan och få bekräftat att vi gjort rätt val.

En lätt nedgång från berget och hejdå till gulliga hotellägaren som följde oss till busshållplatsen.

Med färggrann och högljudd buss till Dambulla där en ny tuktuktur tog oss till ett grottempel. Makalöst! Massor av stora buddhor uthuggna direkt i berget.

Tuktukchafförerna körde oss tillbaka till stan där vi bokstavligen blev uppslängda på en ny buss för vidare färd till Kandy.

Galet utspökad buss, galen musik och helt galet fullt med folk. Som vanligt flyttar sig folk när vi kommer och vi fick bästa platserna i busssen. Vita, kvinnor och munkar verkar alltid få sitta. Lite pinsamt emellanåt.

Vet inte hur länge vi åkte, man dåsar bort emellanåt.

Incheckade på nästa hotell, inga tuktuks lediga för att komma till stan. Då kör receptionskillen ner oss i sin bil. Folk är verkligen snälla!

God mat på mycket bra restaurang. Diskussioner om nästa planer. Trevligt… ?

Och så just ja! Loggade ju en geocache idag! Så bra! Tror Anders Stenström börjar bli nervös! ???

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.