Tempel och elefanter

Kommer man i mörkret vet man inte riktigt var man är. Massor av nya ljud kring huset, många djurläten. Riktigt hur mycket djungelskog det var förstod vi först nu på morgonen. Det gäller att hålla dörrar och fönster stängda så inte apor tar sig in. Själv har jag ju inte så mycket att bli av med, men de andra.

Fantastisk frukost uppdukad ute under halmtaksskydd. Vår charmige hotellägare var glad och full av information och fixade en jeep till oss för transport till tempelområdet Polonaruva som vi ville besöka.

Bara turen i jeepen var underhållande. Hela tiden såg vi varningsskyltar för korsande vilt, och ta mig tusan om det inte stämde! Vi behöver inte åka på elefantsafari, vi har redan sett flera elefanter helt nära! Kul!! Här är Marcus med den första lilla vi såg.

Apor finns det överallt och vackra påfåglar såg vi också.

Ungar vinkar till oss. 95% av turisterna är inhemska. Fast det ändrar sig nog när vi kommer söderut.

Vi hyrde cyklar och cyklade runt bland tempel, apor och försäljare. Liiiite svettigt i jeans, men fint. Som ett mini-angkor watt.

Inget regn under cykelturen men sedan öppnade sig himlen! Att det bara kan komma så mycket vatten på en gång!!

Ikväll middag på hotellet. Mamman lagar sri lankas bästa race & curry säger hotellägaren. Det smakade himmelskt!!

Vi bokar om lite i vår planering, skönt med flexibilitet. Hoppas min ryggsäck kommer idag, annars får jag köpa mig en lokal klänning… fast det finns inte direkt några affärer här, mest bananträd. Kanske får jag klä mig som Jane och se om här finns en Tarzan. Djungel är det ju, fast inga lejon…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.