Husbilsresa norrut – första veckan

21 augusti

Vi började ganska lugnt med att åka till Hällekis och hälsa på vänner. Där kunde vi stå med husbilen på deras fantastiska tomt ett par meter från vattnet vid Vänern.

Som alltid trevligt att träffa dem även om det blev lite lite väl dramatiska omständigheter den här gången. Men allt gick väl till slut.

Det blev god mat och svampplockning.

Birger på jakt

22 augusti

Efter Hällekis åkte vi vidare mot Skinnskatteberg. På vägen dit stannade vi vid de häftiga limstengrottorna. De var verkligen fräcka och vi blev inte besvikna på denna lilla vandring .

Efter Skinnskatteberg åkte vi vidare till Gävle och jungfrukusten. I Gävle cyklade vi runt och tittade på Gamla stan. Väldigt trevligt.

24 augusti

Sedan hittade vi så ett bra övernattningsställe vid Hillevik norr om Gävle. Vi fick en fin paddling i grunda vatten där vi fick se upp för grynnor och paddla i makligt tempo. Vädret var perfekt och vi fick en solig stund på sjön.

26 augusti

Dagen dagen efter körde vi vidare mot Timrå där vi stannade på några ställen på vägen, tittade på sevärdheter och här hade vi också också vår sämsta övernattning längs E4:an. Det fanns bra toaletter men i övrigt resans sämsta val hittills. Men så himla illa var det ju inte enligt Birger

Nästa dag körde vi vidare mot Umeå, men inte hela vägen fram. Målet var att ta en paddeltur till Norrbyskär. En paddling som Jette längtat efter länge . Här finns gamla pråmar från ett gammalt sågverk upplagda i vattnet och det är en upplevelse att se dem från kajaken.

Efter denna paddling tog vi oss till Piteå. Där hittade vi en riktigt fin plats nära vattnet och tog fram cyklarna. Vi cyklar runt och kollade bland annat på Pite havsbad och förundrade över hur stort det faktiskt är.

Väldigt bra att ha med sig cyklar!

25 augusti

Vi tog oss långsamt upp mot Luleå, besökte en del hembygdsgårdar och annat fint på vägen innan vi via tips från en kompis hittade en gratis plats att parkera på helt centralt i Luleå och samtidigt precis vid vattnet.

28 augusti

I Luleå väntade kajaken Hasse som tog med oss på en riktigt fin tur norr i Luleå skärgård. Vi hade vädret med oss och fick en solig och stilla dag. Mot slutet när vi skulle hem fick vi både surf och lite mera vågor, men vi hade bra tajming för när vi hade lastat kajakerna var det riktigt gott om gäss på vågorna vilket vi var glada att vi undvikit

Du gillar kanske också...