Kategori: Fotodagbok 2023

Island of Light Smögen

I år besökte jag Island of Light två gånger. En gång med kajak och en gång med Birger och grannar. Det var lite mindre i år men väldigt roligt att besöka med kajak. Den nyskapade gruppen Sotenäspaddlarna drog ihop ett rejält gäng. Det blev mycket lyckat.

Stockenträffen 2023

I år var det 25årsjubileum för Stockenträffen, så lite extra förberedelser och spänning. Det hela blev mycket lyckat och hela helgen kändes toppen, vill och med översvämningen på söndagen kunde vi le åt.

Paddling Höga Kusten, runt Bönskäret

Första paddlingen på Höga Kusten startade från Hemsö och vi paddlade runt bönskäret. Mycket fin liten ö med läckra klippor, massor av fåglar och en fin liten strand att gå iland och sträcka på benen. Det är helt klart mycket större avstånd på höga kusten en på bohuskusten. Här är det långt mellan öarna.

Härnestad och Helge Å

Nytt besök hos Erik och Emma. Alltid trevligt att se hur de kommer framåt med huset. En idyll! Vi passade på att paddla också denna gången. Helge å. Vi lade i direkt från gården och paddlade ner till Åhus med stopp på Åhus rökeri för mumsig lunch. Sedan hämtade Erik oss i Åhus. Perfekt upplägg

Marieholmsbruks kanal & Komossen

Kanalpaddling gillar vi. Denna helg blev det Småland och lite sömniga Marieholm där vi startade vår kanalpaddling. Vi bodde i skogen strax norr om på en urtrevlig skogsparkering med toaletter och jättefin grillplats. Där njöt vi och lagade mat över eld och hade kalasfint väder. Paddlingen blev 11 kilomter t o r. Tanken var att göra andra delen av kanalen dagen efter, men vi kom på andra tankar då vi pratade med lokalbefolkningen som upplyste oss om att vi inte skulle klara att paddla tillbaka i motströmmen. Då får vi göra det med en logistikövning vid annat tillfälle....