Vandring, våfflor, vattenfall och förvånansvärt lite väta

Vaknade igen av regnsmatter på taket och tänkte ”vad 17”. Vi skulle ju vandra idag…  Frukosten gick åt till att diskutera olika alternativ men till slut bestämde vi oss för att vandra trots sisådär-väder.  Vilken tur! För visst droppade det en del på oss när vi gick men allteftersom dagen gick så blev det bättre och bättre.

Dagens vandring var inte så lång, räknas som medel av norrmännen. Men det var brant. Dock på fina grusvägar. Men svettigt…

Belöningen var dock fantastisk!!  Visserligen var det inte så mycket sol, men sätern, eller fäboden vi kom till var så fin. Den drivs normalt som bed&breakfast men var inte öppen. Vi pratade med ägaren som också bedriver fädrift och som var supertrevlig. Stället heter Renndölsätra.

Vi vandrade vidare för att ta en geocache i Innerdalen och sedan gick vi tillbaka. Då var han fikasugen och undrade om vi ville ha kaffe och våfflor. Jomen tack!  Och helt ärligt! De största och godaste våfflorna vi ätit. Med römme (surgrädde) och björnbärssylt.  Solen tittade fram, hans fina fårvallarhund ville bli klappad och vi pratade länge. En oerhört trevlig man.

Efter vandringen åt vi upp de sista våfflorna som han skickade med oss. Sedan körde vi österut för att hitta en paddlingsjö. Gjevilvatnet.  Ett stopp på vägen för att titta på Vinnuforsen. En fors med fallhöjd 860 i tre etapper. Europas största, klart imponerande. Det fick att gå långt upp längs klipporna i trappor gjorda av sherpor. Herregud så kämpigt. Vi tog oss riktigt långt upp men inte hela vägen. Puh!

Nu har vi tagit oss in i området kring Gjevilsvatnet och vilar inför vad vi hoppas ska bli en paddlingsdag imorgon.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.