Till Sri Lanka

Äventyret har börjat!

London är som en förbannelse för oss. Har vi anslutning från Heathrow så blir vi försenade. Den här gången fick vi stressa oss fram till gaten efter ha kommit fram en timma för sent. Men vi hann! Sist på planet ! Puh! Tur vi inte skulle till Gatwick som var helstängt pga drönare… 12 flyg till och från Sverige var inställda.

Men vi kom iväg. Bolaget Qatar air var mycket bra och 7 timmar senare var vi i Doha. Där väntade ytterligare förseningar och det blev sent innan vi kom till Colombo.

Min ryggsäck hade inte kommit med så ytterligare en dryg timma gick innan vi kunde lämna flygplatsen och ta oss nordöst till Sigirya där vi ska bo ett par nätter. Det tog 4 timmar till dit och vår unge chaufför körde utmärkt i den smågalna trafiken. Nästan ända fram till infarten till vårt guesthouse som visade sig ligga en bit in i buschen. De har nog bara två bungalower och dem har vi hyrt.

Vi kom alltså nästan ända fram. Massor av regn gjorde vägen till en lervälling och Chaffören var inte så van, så han gasade och gasade tills vi satt helt fast! Erik slängde av sig kläder och skor och försökte hjälpa att putta men det var helt kört!

Vi fick också ta av oss och gå i mörker och väta i ficklampans sken. Inga problem dock och nu har vi både wi-fi och utlovad frukost imorgon ?

Inga bilder ännu… bara en kamel från Doha. Godnatt!!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.