Braständare

En superfiffig idé för att få fjutt på brasor!  Såg den för ett tag sedan på youtube och tänkte att det måste jag prova. Idag blev det av. Jag sparar ju alltid ljusstumpar för att göra nya ljus men när man smält om dem några gånger blir färgen ful och tråkig. Då kan man använda resten av stearinet till att göra braständare!

Man tar padds, såna där bomullsrondeller som en del kvinnor använder för att tvätta ansiktet (varför??). Dem doppar man i det smälta stearinet och låter det stelna på bakplåtspapper eller annat som gör att man inte får stearin överallt. Stelnar på nolltid, sedan kan man förvara dem i pringlesrör tänkte jag!  När man ska tända en utebrasa så bryter man dem lätt och tänder den bomullsbit som sticker ut. Brinner en bra stund och så blir det fyr i brasan. Käckt!    Jag tänker dock inte använda dem i kaminen.. .tänker att det inte blir så bra med stearin där….

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.