Dagsarkiv: september 9, 2021

Salsicciakorv & Gnocchi

Koka upp gnocchin, tar ju bara två minuter så inte ens jag hinner bli otålig. Sedan steker du upp smakrik korv som du sedan häller ner i gnocchin. Under de två minuterna som det tog för gnocchin att bli klar hann du öppna en burk soltorkade tomater och klippa upp ett paket feta ost. Häll över de stekta korvarna i gnocchin som du givetvis först har hällt av vattnet ifrån. De soltorkade tomaterna lägger du ovanpå gnocchi & korv. Jag brukar klippa dem i mindre bitar efter att jag har lagt dem ovanpå. Mindre kladdigt än att skära...

Bullar i fält

Så värst vackra blev de ju inte, kanelbullarna. Men jädrans vad goda! Det går liksom inte att misslyckas med smör, socker och kanel! Vi hade med en rulle pizzadeg. Bredde på smör, socker och kanel, rullade ihop och skar bullarna i bullformat och sedan ner i stekpannan på trangiaköket. En kulen vinterdag var detta himmelskt!!! Stor cred till Åsa Andersson för bulltänk!

Bacon,purjo & kantarellfräs

En kylig vinterdag paddlade vi ut och ansträngde oss rejält med maten. Många kök igång och resultatet blev som väntat: Ljuvligt! Bara lukten av att steka bacon, purjlök och kantareller fick det att vattna i munnen. När det var färdigt åt vi det med färsk pasta – under tystnad med enstaka ”mmmmm”.. Proffskockar bakom denna delikata måltid var Åsa Andersson och Helena Thorslund. ❤

Ajvar-mackor i våffeljärnet

Detta var snabbt och lätt och perfekt i väntan på huvudrätten. Du behöver följande: en eld med glöd våffeljärn för eldstad en burk ajvar ett paket feta bröd som du gillar Smörj järnet lite, bred på ajvar på två bröd, smula lite feta över det ena. Smäll ihop dem, lägg i järnet tills de får färg och ser goda ut. Mumsa!

Gorgonzolalax i omnian

Alltså den här blev en höjdare!! Laxfile som man gör en skåra i och stoppar i en bit gorgonzola. Lägg i omnian och häll på lite vitt vin. . Låg värme i kanske 10-15 minuter. Klart. Vi kokade bulgur till som vi piffade med lite allt möjligt, feta, lök, tomater och morötter Dessutom tog vi turkisk yoghurt och blandade med sweet chili som sås. Detta blev en riktig höjdare under vår vinter-gourmet-utflykt!!