Dagsarkiv: september 8, 2021

Korvfräs

Enkelt och gott. Lätt att variera! Kryddig korv i bitar steks med purjolök. Blanda sedan i desertost med lämplig smak och färgsätt med tomater, sugarsnaps, eller vad du nu gillar. Blev krämigt och gott. Tänker att det skulle vara gott med bacon eller kantareller också! Kockan bakom just denna portion var Veronica Persson efter inspiration av Gunnel Elison.

Mumsig bärefterrätt

Detta var enkelt, sött och gott. Ta med bär, såna som du gillar är den fördel. Ta med en halv deciliter florsocker, eller mer om du är en sockergris (som jag). Blanda florsocker med philiadelfiaost. Kross digestivekex i botten av en portionsskål, lägg bären ovanpå. Sist lägger du på philadelfiablandningen. Servera! Om det är kallt ute kan du kanske värma dina bär, då blir det lite bär-sås som är mumsigt att hälla på sist!

Fläskfilé i kantarellsås med färsk pasta

Det här var lyxigt och gott! En fryst fläskfilé håller ett tag. Vi tog med färsk pasta och en burk cremefraiche med kantarellsmak. Lite goda kantareller och piffade med lök och paprika. Blev underbart gott på trangiaköket!