Kategori: Kajak 2016

Måndagspaddling

Det blev en liten tur idag med! Måste erkänna att jag känner att jag missat hemmavattnen rejält och det är riktigt roligt att upptäcka dem nu! Ska ha kvar kajaken här ett tag! Idag lade vi i i Ödsmål och paddlade till Farlevsholmarna. Det var lite lagom då det blåste lite. Det mojnade dock rejält och blev en fin kväll igen!  Kom  iväg i tid och hann till och med sitta och sticka en stund i soffan. Gött!

Mareld, wienerbröd och säl

Det är ju helt oslagbara kvällar vi bjuds på. Idag paddlade jag med Tjörns FF och vi var på västsidan av Tjörn. Havet var helt blankt, stjärnorna speglade sig, säl simmade förbi. Eld på holmen och någon värmde wienerbröd till alla. När det blev riktigt mörkt paddlade vi hemåt längs klipporna och förundrades över all mareld. En magisk kväll!  

Paddling i nya hemmavatten

Brukar ju sällan paddla i våra egna vatten. Inte så konstigt, kajaken är ju aldrig här. Men just nu är den och vädret är ju oemotståndligt så jag hänger på allt som rör sig på vattnet. Ikväll blev vi 5 personer som sammanstrålade på Nösnäs och paddlade över till Myggenäs Marina. Har aldrig paddlat under vägen dit så det var roligt att lära sig! Trevligt folk och så vacker kväll. precis 10 km blev det. Åh vad härligt!

Kvällspaddling

Hur bra är det inte att paddla på vardagkvällar? En lyx, en lisa för själen och en energiboost!  Så fint ikväll igen. Vi paddlade från Starrkärr och över farleden, runt några holmar, hittade en geocache och fikade på Lilla Brattön. Färgerna var mjuka och vattnet var spegelblankt och luften var varm. Vad mer kan man önska en septemberkväll?

Paddling på Stockenträffen

Härlig helg blev det. Riktigt härlig! Tältning på Stockencampingen från fredag till lördag. Cirka 100 personer med kajaker på taken dök upp!  Så himla roligt! Till våra paddlingar var det rusning. Lördagens paddling innebär 59 kajaker!!  Tyvärr var det för blåsigt för att Marcus skulle kunna filma med drönare, hade annars varit en suverän syn! Häftig motvind ut till Hermanö huvud, men belöningen därute är värd vartenda paddeltag.  Skön lördagkväll med bildvisning och go paddling på söndagen i visserligen grått väder, men uppehåll och goa människor att paddla med. Den dagen 20 personer, alla vana paddlare. Blir lite...

Skön start

Man skulle ju kunna gnälla hur mycket som helst över att inte ha semester nu när vädret är så ljuvligt. Men det vore fel. Får är så lyckligt lottade att de kan jobba från sitt paradis. Hänga tvätten på en liten rast. Känna gräset mellan tårna och ljummen vind innan man går in och sätter sig en stund igen. Erik ville paddla. Jag tog en promenad med honom ner på bryggan och hjälpte honom i med kajaken. Han klarar sig väldigt bra med kajaken. Tar sig till Hållö med karta och erfarenhet. Hittar runt bland kobbar och in...

Film från Åland

Hemma i Stenungsund. Omöjligt att sova. Passar fint att färdigställa filmen från Åland. Jag brukar ha som regel att inga filmer ska vara längre än 4 minuter.. helst neråt 3 minuter. Men det gick inte att ta bort mer material. Det var så fantastiskt vackert och jag kunde bara inte radera det. Så se hela filmen.. det är det värt!

Paddling

Kylskåpet levererades vid 8-tiden och plötsligt hade vi en hel dag fri! Solen skiner och vinden har lagt sig. Idag blir dagen då vi tar oss till Mellanskär! Sagt och gjort. Det blev en fin dag med fantastiska färger, fiskstimmen har blivit större, vattnet har blivit klarare och luften har blivit kallare. Men vackert var det och en riktigt härlig dag blev det! Otaliga gånger har vi paddlat här….