Paddling i Säveån

Tillsammans med 14 andra glada paddlare så lade vi kajakerna i Jonsered och paddlade ner till Göteborg i bästa vårvädret.

Visserligen har träden inte börjat knoppa ännu men det var fint och lite oväntat att paddla i sådan här miljö så nära stan. Biltrafiken hördes i bakgrunden, men ändå var det ganska vilt runt ån. Gott om nedfallna träd var det – och just där får man se upp för, där blir det gärna lite extra strömt.  Extra strömt blir det också när man ska ta sig under broar där vattnet trängs ihop. Så är det t ex i Partille där det strömmade på bra.  Det fick en av våra medlemmar erfara och det blev ett dopp i det väldigt kalla vattnet.   Han kunde dock inte ha valt ett bättre ställe att kapsejsa på.

Hela gänget minus en person paddlade vidare nerför ån. Fin underhållning bjöd Robin på. Han måste ha paddlat nästan dubbelt så långt som vi andra, korsade ständigt ån och när inte den utmaningen räckte till så paddlade han baklänges… se filmen för bevis.

Vi stannade nära Kviberg, låg på grässlänten och åt lunch i solen och tyckte inte det minsta synd om oss själva. Därefter vidare nerförbi Sävenäs, SKF och ut i hamnen där vi passerade Drömmarnas kaj, paddlade på insidan av Barken Viking och förbi Operan för att göra stor entré in i Stora hamnbassängen.  Visst väcker 14 färgglada kajaker lite uppståndelse när vi kommer som en liten armada. Vi blev både filmade och fotograferade rätt mycket under vår rundtur i Vallgraven.  Förbi Brunnsbarken, Trädgårdsföreningen och Feskekyrka innan vi kom ut i hamnen igen. Där höll Älvsnabben undan för oss.. eller nej – det var nog tvärtom. Vi väntade snällt tills den både lastat ur och i passagerare vid Stenpiren.

Vi avslutade dagens tur vid Point65 vid Operan. V´Jag hade kontaktat dem innan och frågat om vi fick ta upp kajakerna på deras fina kajakbryggor – det fick vi och Mats stod själv och välkomnade oss och erbjöd finfin service genom att dra upp iallafall de första på bryggan.  Vi ilade till parkeringen på andra sidan huset och med bara EN MINUT tillgodo låste vi upp bilarna och körde fram till bryggan. Perfekt!

Share

Kommentera