Paddling från Ulebergshamn

Just utanför Ulebergshamn tycker jag skärgården är så fin. Därför var jag extra nöjd att få paddla här idag med Tjörns Kajakkklubb. Det var jag som höll ihop turen. Känner mig inte så erfaren bland alla rävar i klubben, men det är goa människor och det fungerar alltid fint. Hela 14 personer dök upp, 4 som aldrig paddlat med klubben förut. Mycket trevligt.

Trots att solen vägrade komma fram var det rätt stilla och skönt på vattnet. Vi hade verkligen en fin dag.

Första rasten togs i den urmysiga lagunen på Stora Flatskär.  Bara att ta sig in i lagunen gör en på bra humör. Färgglada kajaker på klippor och lika färgglada paddlare i torrdräkter. Måste se fint ut från fiskmåsvy!  Vi spanade efter lunnefåglar som enligt rapporter ska vara synliga i Lysekil, men vi såg mest ejdrar, svanar och några kanadagäss.

Vidare norrut mot Valön och tänkte paddla förbi väster om Långön, men tji fick vi. Där var det inte möjligt att komma förbi så vi vänder söderut och kringlade oss ner till Hälsö där andrafikan smakade utmärkt.  ”Vilken beach” sa Lars från Halmstad…  kan det ha varit ironi från en som är van vid Tylösand?  🙂  Men vi bohuslänningar tycker att en flera meter bred sandtrand är en skänk från ovan 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maria i sin supergröna kajak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lagunen på St Flatskär är helt underbar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En flock kajakister i lagunen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och så ut igen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite grått idag, men stilla på havet

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.