Fotodagbok – April 2008

29 april 2008

29apr08

En fyr i Malmöhamn får symbolisera dagens besök i vår tredje stad. Kontoret ligger i Västra Hamnen och jag kan inte annat än tycka att man verkligen lyckas bra med vad man gör där. Läckra hus, fräck design och så Turning Torso mitt i alltihop som grädde på moset. Från vårt kontor ser man just den byggnaden och det är inte alls fel..!  Fel är det däremot att man inte har internet på X2000-tågen till Gbg, så trist!

28 april 2008

28 apr08

Besök i Skåneland hos goa Karin och Tove. En mysig promenad längs havet i det fantatiska vårvädret. Här börjar det skymma lite så man ser inte riktigt hur gott det var. Gott var det också att träffas igen såklart. Varför tar det 1 år mellan gångerna? Nåja, det är lika trevligt hur lång tid det än är emellan. Tack Karin för din gästfrihet 🙂

27 april 2008

27apr08

Lillsemester på Påskön? Nä.. en geocaching-dag med Marga. Massor av roliga statyer på Pilarna gravfält på Tjörn. Det regnade rätt mycket hela dagen, men det var inget vi märkte av i vår skattletar-iver!

26 april 2008

26apr08

Arbetsdag i Tullboden. Vattensportbåten ses över, småbåtarna bottenmålas, klubbstugan städas och så ska man prata om allt som hänt sedan förra sommaren. Så roligt att träffa alla sommarvänner igen och känna att vi är på god väg mot en ny säsong!

25 april 2008

25apr08Tog ledigt halva fredagen och ägnade mig åt shopping och tjejmys i stan med världens bästa Milla. Lunch i solen och sedan ut och in ur provhytterna. Blodsockret fick fyllas på och rumpan fick vila – här sitter Camilla och funderar om hon ska ta den till höger eller den till vänster 🙂

24 april 2008

24apr08

Det fantastiska vädret håller i sig. Bäst att passa på att ta lite kvällspromenader. Vi passerade diverse fina ställen lämpliga för olika mer eller mindre vilsamma aktiviteter i kvällssolen 🙂

23 april 2008

23apr08

Härlig vitsippe-promenad efter jobbet! Vilka ljuvliga dagar vi har!!

21 april 2008

21apr08

Jobbat på Vetenskapsfestivalen idag. Alltid trevligt att göra något helt annat. Det var 18 klasser från lågstadiet i utrymmet samtidigt, rätt rörigt alltså. Mitt i röran kommer en liten tjej fram och frågar ”Har du sett Emma?” Jag frågar lite försiktigt hur Emma ser ut och får ett långt svar om hennes blå ögon och blonda hår och uppnäsa…. Jag frågar vad Emma har på sig. ”Det har jag glömt” säger lilltjejen… Jag tittar ut över havet av ungar och undrar om Emma kan vara där. Då säger lilltjejen ”äsch, jag tar en annan kompis”…  Så viktig var Emma.. haha…

Promenerade nerför Aschebergsgatan i det underbara vårvädret och njöt av de små små löven, den härliga blå himmelen och så småningom av det trevliga lunchssällskapet. Inte dumt!

20 april 2008

20apr08

Fantastiskt väder idag med. En tur till Ljungskile bjöd på både nakna damer i bastu, dödföraktande klättringar utan belöning och så förundrades vi över att flugfiskare inte fryser mer än de verkar göra. Slutligen såg vi några fina fåglar, vågar väl inte skriva ankor för då blir vår fågelvän Tomas inte nöjd, men inte 17 vet vi vad det är för några…  Fina bara!  🙂

19 april 2008

19apr08

Vilken dag! Underbar tur i den vitsippstäckta naturen med matsäck och sol i nyllet! Sedan till goda vänner på fantastisk middag! Tack Lena, du är min favoritkocka!

18 april 2008

18apr08

Morfar tröttnade på den trista uppgången i bostadsrättshuset där de bor och fick en liten budget från styrelsen att piffa upp det. Händig som han är blev det en tjusig kakeldekoration, här helt klar med växter och allt. Ett riktigt lyft för ingången måste man säga!

17 april 2008

17apr08

Snart dax för mig att gömma min första geo-cache. Man kan gömma dem i olika storlekar men jag tänkte börja med en som är lite ”djävulsk” – en skruvattrapp! Hålls på plats med en magnet och man måste skruva av muttern för att få tag på mini-loggboken. hehehe… kan nog bli ett huvudbry. Ska bara komma på ett bra ställe att sätta ut den på…

16 april 2008

16apr08

En morgonpromenad innan jobbet gick ända upp till toppen av Ramberget där utsikten var ljuvlig i vårmorgonsolen. Inte så många andra som var ute den här tiden på dagen. En liten oas och en underbar start på dagen!

15 april 2008

15apr08

I Göteborg finns en fiffig anordning: De som arbetar på Lindholmssidan kan låna cyklar att ta sig runt med, man får ha dem i 4 timmar och då ingår gratis färjande med Älvsnabben. Perfekt en dag som idag när jag skulle luncha med kompisar som jobbar på andra sidan, lånade en cykel och vips så var man i city med en liten fin tur över älven emellan. Där låg ju Stena Jutlantica och fick lite service…

14 april 2008

14apr08

Veckans matsedel klar och vi börjar måndagen med färserade aboriginer.. nej fel, auberginer :-). Blev så gott så!

13 april 2008

13apr08

Underbart vårväder. På geocaching i Falkenberg, både vid havet och längs Ätran. Invigde systerdotter i skattletandet på en liten udde där det fanns en bastu. Några nakna män hoppade i den kalla böljan och 11-åringen utbrast ”Hit kan man gå om man är singel”..   Vad säger man om det? 🙂

12 april 2008

12apr08

Härlig helg i Falkenberg med släkten! Mysig promenad längs stranden, god mat på kvällen och rosor på rummet. Tack snälla ni för presenten hälsar Älskling!

11 april 2008

11apr08

Vissa saker förändras aldrig! På en Nisse-spelning står jag fortfarande längst fram, dansar mig fortfarande genomsvettig, kan fortfarande alla texterna, är fortfarande dödskär i Nisse och han vet fortfarande inte om det. Hoppas det förblir så! 🙂

10 april 2008

10apr08

Dax att tvätta bilen (mitt fel förstås efter diverse skogsturer) och för första gången uppmanades vi att sätta på en kondom på bakrutetorkaren. Vi förstod inte varför och dessutom så blir den ju inte ren då. Men som rediga svenskar så gör vi som vi blir tillsagda utan att ifrågasätta även om vi inget fattar……!  Älskling fick sätta på kondomen, han påstod sig behöva träna mer på det än jag.

9 april 2008

9apr08

Och hur bra gick det med kameran idag då? Inte alls. Gick ju faktiskt en promenad idag med, utan att fota. Då får man ta vad man har och idag hade jag bara en blivande makaronipudding…  tja, det får väl duga då!

8 april 2008

8apr08

Jag har börjat slarva – det är förfärligt! Flera gånger går jag på promenader och glömmer kameran! Tror jag får skärpa mig. Idag på lunchpromenaden fick det bli bilder med mobilkameran = usel kvalitet. I och för sig var väl utsikten inte bedårande den heller – över Volvofabriken…   Men vitsipporna hade behövt lite bättre skärpa iallafall. Ska rycka upp mig….  Dessutom ska jag få igång månadsbilden, har fått ”tillsägelse” (tack Anette! 🙂

7 april 2008

7apr08

Bokföringskväll för vattensportklubben med Älskling. Alltid lite trickigt att få det att stämma men det brukar gå ihop på öret när Älskling räknat klart. Min roll att är peta in siffrorna i systemet och ibland missar jag en nolla eller byter en 8a mot en 3a. Det är då det blir väldigt långa kvällar och många långa suckar från Älskling. Jag brukar hålla ganska låg profil då..

6 april 2008

6apr08

Älskling målar fortfarande och till slut kände jag att jag också borde bidra lite, inte bara leka i skogen. Så jag bestämde mig för att försöka få bort panelen runt takfönstret som ska bytas. Om man gör det varsamt så kan man ju kanske sätta tillbaka panelen sedan (den ska ju såklart målas av Älskling efteråt) … tänkte jag… i ungefär 8 minuter innan jag tog fram kofoten och demolerade alltihop och bestämde att det finns gott om panel på brädgården…..

Älskling var lite nöjd med att jag gjorde nytta för ovanlighetens skull!

5 april 2008

5apr08

Heldag i Trollhättan med Marga. Trodde det skulle bli lite enkelt promenerande i stadsmiljö men det blev klättring och halkande i leran och riktigt roligt i skogen. Fantastiskt fin natur, jag tror jag måste omvärdera min inställning till Trollhättan. Här loggar Marga ett fynd – ett av många !!

4 april 2008

4apr08Havsöringsfiske för Marcus imorgon. Fiskelådan görs iordning med alla fina flugor, de finaste har han bundit själv! Bara det att binda flugor skulle kunna få mig att bli lite fiskeintresserad, men jag tror det får stanna vid att pilla lite på hans…. Hoppas det blir en fin fångst!

3 april 2008

3apr08

Nu har det blivit lite vårkänslor även hos oss – en härlig kvällspromenad utan vinterjacka, ljust och skönt. Liiite kallt om öronen blev det men det låtsades vi inte om.

1 april 2008

1apr08

Härlig respons på gårdagens stegräknare så då upprepar jag mig faktiskt idag och visar ett visserligen lite sämre men inte dåligt resultat. Belönade mig med en kola.. hm.. eller några stycken. 18000 steg motsvarar 13 km.. om någon undrade.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.