Tillbaka längs kanalen

Med nosen österut är vi lätt förvirrade. Navigeringen ombord går lite snett ibland och man väljer fel toalett för det känns som om man är någon annanstans i båten. Underligt hur fort man vänjer sig.

Idag är det sjökapten Westberg som styr Sibirian Trush, och det går hur fint som helst. Över Europas största akvedukt och genom flera långa tunnlar. Ingen caching dag, allt som går att plocka är plockat. Så det är lugnt och skönt att sitta ombord, filma lite, sticka lite, peta lite med påken när det behövs. Solen tittar fram emellanåt så det finns inget att klaga på.

dag 3 - bidl 1

Broarna ser på håll ganska breda ut, men pga stigen bredvid så är det väldans trångt att komma igenom. Särskilt med en 22 meter lång båt och i kurvor efter bron… 🙂

Bumpandet är en känslig fråga. Besättningen vill inte kännas vid nästan några bumpar även om jag nog vill påstå att jag hör dem ibland. En bump går dock inte att förneka…. Längst fram i fören har vi en stor repklump, det har alla, den ska ta emot värsta stötarna. Tyvärr sitter den lite för högt för att klara kanalkanterna och det syns tydligt i de små byarna var folk brukar gå på. Vi tar samma ställen att bumpa på. Ett ställe var rätt skadat innan vi gick på men när vi var färdiga var det rätt demolerat. Garanterat rasar det ner en hel del tegel i kanalen vid nästa bump….

Några timmar senare har vi nått fram till Ellesmere. Det kryllar inte av civilisation här så det är tur vi har proviant ombord och inte är helt beroende av pubar. En skön dag med promenad längs kanalen utan caching. Fortfarande bra väder, lite lägre temperatur men T-shirtväder. Inget att klaga på.

Vi skrattar åt oss själva. Semester-mode är definitivt inkopplat. Våra diskussioner rör sig om hur många ägg vi kan tänkas behöva tills vi åker hem, vem vi har mött på kanalen tidigare och var nästa måltid ska intagas. Viktigare spörsmål kommer vi inte på!!

dag 3 - bidl 2

Jetteråttan = skeppsråttan!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.