More from: Fotodagbok 2014

Alla hjärtans dag

Nä… vi har aldrig brytt oss om varken Alla hjärtans dag, fars dag eller mors dag. Inte idag heller. Men man kan ju mysa till det ändå när Marcus är hemma och förgyller tillvaron. Riktigt mumsig middag på bordet idag. Lite farlig sallad med för mycket ”konstigheter” i kommer nog unge herrn att påpeka strax då maten serveras 🙂

mat

 

Share

Nyårspaddling

2014 avslutades en en paddling. Bättre sätt kan jag inte tänka mig. Klicka på rubriken för flera bilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krispigt kallt innan avfärd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paddelvänligt kan man säga!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

All anledning till glad min!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med solen i ryggen…. 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tullboden är alltid vackert, sommar som vinter! Birger njuter av stillheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väster om Furöarna var det också lugnt och fint.

 

Share

Dålig sikt och lukt

Dagens lunchpromenad gick rätt in i dimman. Det var väldans vad dimmigt det blev! Hoppas det går över till imorgon då vi tänkt paddla. Inte för att det finns så mycket att krocka med där ute på havet just nu, och med gpsen hittar vi väl hem igen. Fast.. jag har lärt mig att vattendroppar hindrar satelitkontakten.. hmm…. vem var det som sa det nu igen…. ?  Vi får ta ett beslut imorgon på hur bra det är att paddla.

Jobbar ju i Tullboden. Blev så inne i mina uppgifter att jag missade att lägga på en vedklabbe. Det pyrde lite fortfarande i kaminen så jag fick en snilleblixt. Jag kan ju vira in vedklabben i lite garn. Har några restfärger som jag klippt av ett melerat garn som jag inte vill ha i min pläd. Himla smart…. eller inte kanske….. Luktade APA när det brann i kaminen. Nåja, då fick jag vädra och fick lite syre och blev lite piggare. Inget ont utan något gott 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är nog bara 150 meter till Björnholmen… men svårnavigerat idag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag rekommenderar inte att använda akrylgarn för att förvandla glöd till brasa! Resultatet känns kanon först, brinner jättebra, men lukten! Lukten! Yack!!!!

 

 

Share

Saffranssill, vodkasill och skärgårdssill

tull4

Jobbar från Tullboden. ”Tvingar” mig själv att ta en lunchpromenad. Still och vackert i viken. Mötte faktiskt tre människor och två hundar så helt ödsligt är det ju inte. Kylen är fylld av sillfest-rester så det går ingen som helst nöd på mig.

.. och ja, elden sprakar hela tiden. Jag får vädra lite ibland för att inte dö av värmeslag eller iallfall somna, men det är det värt!

Share

Mysdag

Plötsligt blev jag ensam kvar i Tullboden. Efter en liten promenad bestämde jag mig för att det faktiskt är helt ok att inte göra något särskilt. Inget särskilt betyder pilla lite med mina bilder, med hemsidan, gjuta lite, bära ved, elda. Tycka att jag har det riktigt bra. Och se att det snöar lite lite lite ute. Inga som helst klagomål kommer från mig idag.. heller!

elda sno

Share