Litauen

Vi kom hit med buller och bång!  Stoppade av polisen för fortkörning och parkeringsböter inom en timma från det att vi landade. Måste vara rekord!  Men polisen var rar, när han insåg att vi var utlänningar och att hans engelska inte skulle räcka till för att förklara allt fick han ur sig ”warning” ”Drive safe”.  Vilken tur vi hade! Svängde av motorvägen och vips var det 50 – och där stod de med lasern. Inte lätt!

Sedan kom vi till Trakai, en liten ort med ett slott Bengan ville se. Vi parkerade och gick in i affären bredvid för att växla pengar. Det visade sig vara chokladpralinernas himmelrike så det tog ett par minuter extra. Tillräckligt för att få parkeringsböter. Det gick inte att prata med Lapp-lisan som var en han. Det var bara att tugga i sig. Var inte så dyrt ändå.. Tur det.

Åt pizza, godaste pizzan i mannaminne och så i säng tidigt. Det tar på krafterna att gå upp i ottan.

Fredag bar det av till Lettland. En cache skulle loggas. Regn nästan hela dagen gjorde det lite mindre njutbart än man kunde önska. Inte kan jag säga att jag tycker landet är så vackert heller. Visst är det fint med skogen och de fantastiska högstfärger de har nu. Hur kan de ha kommit längre in i hösten än vi??  Men byggnader och miljö i övrigt är inte mycket att hänga i granen. Eftersatt och förfallet nästan överallt.

Vi kom tillbaka till Vilnius och tillbringade en låååång stund med shopping i varuhus som ligger precis bredvid hotellet. Billigt och bra kvalitet! Kul!

1475851301641

Så mycket garn till så fantastiska priser! Blir helt förvirrad – vad ska jag köpa???

1475851773544

Senapsgult.. lite åt det o r a n g e hållet kanske.. hehehe…

dsc_0008

Sååååå mumsiga pizzor! Trevligt att sitta högst upp i byggnaden och se staden mörkna.

Så typiskt... och så fult.  Gamla hus omringade av betongklossar i dåligt skick.  Inget vidare faktiskt...

Så typiskt… och så fult. Gamla hus omringade av betongklossar i dåligt skick. Inget vidare faktiskt…  Gamla damen i huckle besvarade inget leende.. det är det inte många som gör tyvärr.

Perfekt cache i Lettland!  Gammal förfallen kyrka och gravsinskriptioner från kriget.

Perfekt cache i Lettland! Gammal förfallen kyrka och gravsinskriptioner från kriget.

Helt underbara höstfärger här!

Helt underbara höstfärger här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.