Aqaba

Några timmar på stranden och vid poolen. Hade tänkt paddla, två kajakliknande flytetyg låg på stranden och jag ville hyra. Men nä.. de var sönder säger uthyraren. Hur mycket sönder säger jag…. Han går med mig och visar några hål undertill… Hmm.. men håller den en stund frågar jag… Nej.. den tar in vatten, blir tung och sjunker. Suck. Ingen paddling. Fanns något som såg ut som en tvåmanskajak, men vi var inte två som var paddlingssugna.

Vi tar våra blåvittrandiga handdukar och lägger oss under ett parasoll. Att bo på resort är liiite liiite som ett fängelse… alla går omkring i samma randiga kläder? Kanske inte helt rätt beskrivet, men man hämtar ut sina blåvittrandiga handdukar och visst ser det roligt ut när alla går omkring med dem omkring sig.

Jag är inte bra på solstolar. Låg och tittade på havet, På de precis lagom vågorna, som idag kom emot oss med pålandsvind. VARFÖR har jag inte min SUPbräda med mig? Jag ville ju det….   Ska sluta lyssna på andra och gå på magkänsla i all framtid….  Hoppas jag kommer ihåg det.

Vi åkte in till Aqaba. En inte särskilt stor stad med en inte särkilt imponerande marknad. Men väldigt vänliga människor. Handlade några småsaker. Promenerade runt och letade efter några cacher.. hittade inga. Inte så lätt att cacha här. Men det var jag lite inställd på så det påverkade inte humöret nämnvärt. Tur för Birger…

Vi gillar jordanierna. De är varma och vänliga. Idag är det fredag och de har varit lediga. Det firar de verkligen. Full fart i staden, massor av folk på stranden. Det verkar mysigt, de äter tillsammans och på kvällen är var det sång och dans på gatorna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bakom mig ligger Röda Havet.. framför minst fem pooler.. vilket ställe…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mycket promenerande.. man måste vila ibland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strandliv á la Jordanien

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.