Mot Djermi!

Vi hade fått besked att bussen till Dhermi går 05.45. Kändes liiiite tidigt och skulle betyda att vi missade frukosten. Sånt gillar vi inte! Så vi hörde oss för lite och tror att vi nu sitter i en minibuss på väg till Dhermi som gick strax före 8I. I allafall fick vi en god frukost och skjuts till busshållplatsen av en gullig farbror som hade full koll på oss och som påstod att han skulle köra oss till flygplatsen om en vecka.

Minibussen är lite skumpig och de tittade lite snett på Lena när hon satte på sig bilbältet. ”Trafikskadeförsäkringarna i utlandet är usla” sa hon, och sånt vet ju hon. Så jag tog också på mig bältet. Nu återstår det bara att se vart vi kommer. Troligtvis är vi framme om 4 timmar och det lär kosta 50 kr per person. Så vart vi än hamnar så är det ju billigt 🙂
Någon timma senare har vi åkt på vi tycker känns som en helt ok motorväg. Vi noterar dock att det verkar helt ok att cykla mot trafiken på denna väg, och prata i mobil samtidigt. Inga problem. Runt omkring oss ser vi ett land i uppbyggnad. Här byggs det överallt. Många bilfirmor och många hus under byggnation. Samtidigt ser man hästtransporter och en hel del odlingar kring det egna boendet.
Jaha.. vi kom fram till Vlores.. och skulle byta buss där. Men.. eh.. det fanns inga. Hjälpsamma människor talade om att vi skulle ta en buss 3 km bort och sedan hitta en ny minibuss och åka vidare…   Hmm.. nä, vi tror inte det.  Vi tog en taxi. Det var över bergen, rakt upp i molnen. En jättefin färd!  Och ner på andra sidan och nu är vi på Drymades Beach. En lååång härlig strand med små runda stenar och klart vatten. Känns bra!
Vi leker med Jetteråttan och det inte illa alls. Men vi är glada at vi bara har ett par dagar här innan vi ska paddla. Här finns absolut INGENTING att göra förutom att simma och sola. Inga affärer, ingenting. Här finns kor i trädgården och restaurangen har stängt mellan måltiderna. Så det gäller att äta är det finnes lämpligt!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.