Utedag med matlagning

Åsa tog åter igen initiativ till en dag ute. Denna gång matlagning och lite vandring. Vi skulle lyssna på länsstyrelsens föredrag om att äta just ute men vi hade så många egna samtalsämnen att vi stängde av ganska så fort.

Vi var inställda på en gourmetmiddag och vi hade planerat förrätt varma mackor i våffeljärnet. Ajvar och feta ost blev verkligen gott på mackorna.

Huvudrätt var lax med gorgonzola i vitt vin. Detta gjordes i ordning i omniaugnen. Det var första gången vi använde den på ett triangakök och det tog lite längre tid än planerat men det blev väldigt gott. Till det hade vi bulgur som vi kokade upp över elden och blandade i en massa grönsaker som paprika, rödlök salladslök och även feta ost.

Efterrätt skulle det bli äppelpaj. Den var lite seg att få färdig men den blev väldigt god ändå. Även det gjorde vi om vi i ugnen.

Vi avslutade med en fin vandring i den kuperade och fina naturen utanför Bovallstrand. Så himla trevligt att träffa kända och okända människor somtycker du om att vara ute.

Varma mackor på gång
Pernilla uppskattar mackan
Finaste restaurangen (Åsa Anderssons bild)
Ajvar/feta-mackan! (Åsa Anderssons bild)
Lax i gorgonzola med vitt vin, bulgur o sweet chilisås (Åsa Anderssons bild)
Så himla mysigt (Åsa Anderssons bild)
Äppelkaka 🧡

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.