Misterhultpaddling

Paddling med tältövernattning i april är ingen standard för mig, men blir man inbjuden till liten VIP-paddling så tackar man naturligtvis ja. Ursprunget var 6 personer som skulle bila över till östkusten för en helgpaddling. Covid och annat satte stopp för några deltagare och till slut blev vi 3 som bilade över och emottogs av Lasse på östkusten som med fantastisk support av saker vi glömt och stor lokalkännedom satte guldkant på vår paddling.

Lyxstart på turen med boende på charmiga Tofvehult för Pernilla, Veronica och mig gav en varm och skön inledning. Lasse mötte upp på morgonen och vi tog oss till Östra Skälö där vi lade i för en tredagarspaddling. Ett mycket bra ställe att starta på med båtramp som fungerar bra för kajakiläggning och bra parkeringsmöjligheter. På sommaren är det nog trängre men antagligen ännu trängre i det mer kända Klintemåla.

Vinden var definitivt närvarande och vi, dvs Lasse, lade en rutt där vi tog hänsyn till just vinden och med snirklig riktning mot St Vippholmen. En lagom tur på 18 kilometer med fint lunchstopp. Kanonfin tältplats med dass. Uppskattas.

Dag två lämnade Lasse oss och paddlade hem i stygg motvind. Själva tog vi oss över farleden till Strupö. Det var skumpigt på vägen och vi var mycket nöjda när vi kom lite i lä. Lunch intogs i underbart charmig civilisation på Strupö innan vi paddlade norrut i helt suverän snirklig miljö. Här lyckades vi hålla oss skapligt i lä och när vi skulle tillbaka till lägret hade vinden vänligt mojnat av betydligt. En fin vända på 12 kilometer som vi var mycket nöjda med. Det finns helt klart massor kvar att upptäcka när vi åker österut nästa gång!

Söndag och dax för hemfärd. Vi såsade oss igenom frukost och kom inte iväg förrän 10.30. Hade vi vetat hur vinden skulle bli hade vi nog skyndat lite mer. Vi trodde på prognosen som sa max 6 med 11-12 i byarna. Men det där med byar vet vi inte om vi höll med om. Det var rätt ihållande. Vi fick verkligen kämpa!! Lite motvind danar karaktären hälsade Lasse, som nog fick kämpa ännu mer dagen innan!

Nästan 10 kilometer hem från lägerplatsen. Bra jobbat av oss tycker vi!!

En mycket trevlig helg som dock var lite i blåsigaste och kallaste läget för att man genast ska bli sugen att göra om resan i april. Som tur är har vi en tur planerad i augusti som vi tror kan bli både grönare och varmare!

En sammanfattningsbild av helgen är kanske denna bild på vårt tält…

Hagel såg vi mycket av. Frost på tältet varje morgon!

Bilderna nedan visar Misterhult från sin finaste sida. Kameran var inte uppe när det blåste som mest, så bilderna visar såklart bara de sköna stunderna 🙂

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.