Salzburg

Birger hade tänkt åka till Salzburg en helg någon gång. Det var tur att vi inte gjorde det. Visst är det en fin stad men man är klar på några timmar. Större är det faktiskt inte. Vi vandrade runt, kollade på slott och kyrkor (såklart), Mozarts olika boenden och vackra parker.   Varmt varmt varmt var det – så vi gav oss upp på ett berg istället. Där vandrade vi lite i skogen, fuskade lite och tog bilen upp till toppen.  Men det hjälpte ju inte för sedan blev det upp och ner och upp och ner igen. Herregud vad backigt det är i det här landet. När det är nästan 30 grader blir det ”lite” svettigt.

Sedan kom åskan! Mäktigt med blixtrar i molnen ovan bergen. Vi åt inne ikväll, hittade urmysigt Gasthof i närheten av vårt hotell där vi korade veckans bästa Wienerschitzel faktiskt.  Men nu får det allt dröja innan det blir fler schnitzlar.

Imorgon, lite mer på berget sedan hem. Känns helt ok!

En magnet måste ju inhandlas. Blev en med ”lederhosen”.

Gåtgata i Salzburg…

Birger utanför Mozarts födelsevåning.

Råttmaten är det inget fel på!

Sound of music-feeling uppstod!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.