Betongklot

Jag hade ju tänkt att de skulle bli bra.. men de blev ju skitbra!  Gamla klotlampor fyllda med betong blir coola klot. Glansiga och fina!!  Så kul är det blir bra ibland 🙂

Trevlig helg!!

Så fina tycker jag själv :)

Så fina tycker jag själv 🙂

 

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Linda skriver:

  Hej! Jag hamnade på din fotodagbok/blogg när jag googlade på betongklot, för ett hemmaprojekt, häromdagen 😊 Jag kom till detta inlägg från 2016 där du gjutit betong i klotlampor (som blev så otroligt snyggt)! Fanns en länk till din Instagram, så jag testade att skriva där, men mitt meddelande har nog hamnat i förfrågningar eftersom vi inte följer varandra, så du kommer kanske aldrig läsa det 😅 men nu testar jag här också! Jag undrar hur du fick betongkloten så blanka & fina? Tycker nästan dom ser marmorerade & lite beiga ut. Minns du vad du behandlade dom med? Jag håller på med ett litet projekt hemma & har obehandlade betongklot, men vill dels måla/färga dom samt behandla med något så att dom får en slät yta. Vore supertacksam om du ville dela med dig 😊
  Tack på förhand & ha en superfin dag! Mvh, Linda

 2. Kristin Svensson skriver:

  Hej!
  Jag kom också in på din sida och undrar precis samma som personen ovan , nämligen hur du gjorde med betongkloten du gjutit för att få en sådan fin, marmorerad och blank yta?
  Tacksam för svar.
  Mvh Kristin

  • Jette skriver:

   Hej Kristin, betongkloten är gjutna i lampklot – såna där vita man ofta ser på badrum. Viktigt att skaka runt dem ordenligt så det inte blir bubblor. Sedan får man helt enkelt slå sönder glaset, så det är ett klot per lampa. Man kan köpa dem för billig peng på loppisar. Lycka till!

   • Kristin skriver:

    Tusen tack för svar! Vad använde du för att ”lacka” kloten och få sådan blank yta?
    Med vänlig hälsning
    Kristin

    • Jette skriver:

     Hej Kristin. De är inte lackade. Ytan blir så fin när man gjuter i glas. Men det håller bara om man har dem inomhus. Lägger du dem utomhus blir det snabbt en rå yta. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.