Oväntat

Oväntat är en bra beskrivning av de senaste dagarna. Tycker jag är en hyffsat skötsam person när det gäller att ta hand om mig själv. Äter grönsaker, motionerar, är aktiv, stressar inte, sover hyffsat och varken röker eller dricker. Min enda last är väl en och annan chokladbit …

Ändå var det min tur att drabbas av en infarkt när jag sprang min vanliga runda i helgen. Kämpigt i uppförsbacke.. lite väl kämpigt. Insåg att jag inte skulle klara det och segnade ner på en grusplätt. Tur tur tur att jag hade mobilen med mig och kunde larma ambulansen. Hörde hur jag sluddrade och kämpade att få fram orden, men fick fram en beskrivning på var jag var och ambulansen kom efter 20 minuter.

Nu ligger jag på Näl med kanyler och sladdar överallt. En liten infarkt var det. Ballongsprängning och stent i ett kranskärl. På mig.  Oväntat tycker jag….

Hoppas få komma hem snart. Ligger i korridoren och det känns som att alla andra är 25 år äldre. Varför är jag här??

Nu ska jag bara förlika mig med situationen, medicineringen, komma igång långsamt och så småningom helt tillbaka. Kommer nog att vara skrämmande att börja springa igen, men det ska gå.

Först lite sjukskrivning. Ska försöka vara en lydig och duktig patient.

DSC_0596

Tänk att jag vågar titta tillräckligt länge på kanylen för att kunna ta en bild! Jag är grym!!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.