Återbruk är bra!

Ju äldre jag blir ju mindre tycker jag som slit&släng. Återbruk är bra och man behöver inte slösa på ett onödigt sätt. Framförallt tycker jag inte man bara ska slänga saker som fungerar. Vill man inte ha dem så kan man fundera på om någon annan vill.

Jag menar såklart inte att man inte ska köpa saker… .:)   Själv prenumerar jag på ett antal glassiga resetidningar och friluftstidningar. Så roliga att läsa – och tidningarna är verkligen påkostade. Så jag slänger dem inte. Sparar dem i stora högar. Till sist inser jag ju att jag inte kommer att läsa nummer 2 från förra året igen och kanske borde göra mig av med dem. Men det svider.. så onödigt!

Kom på att jag lägger ut en ”gratis för den som vill ha” annons i en bytesgrupp på Facebook. Tog en bild och inom kort hörde någon av sig som jag känner och som jag gillar, och som jag vet kommer att gilla att läsa dem. Så mycket bättre det känns att promenera hem till dem med tidningspåsen istället för att gå till återvinningscontainern!

tidningar

Share

Kommentera