En tur runt i Tyrolen

Så blev det äntligen semester! Vi landade i Salzburg efter extremt tight mellanlandning i Frankfurt. Vi sprang till flyget och hann precis, och imponerades av att bagaget faktiskt kom med! Skönt.

Bil hyrdes och vi var lite nöjda när vi vi kunde tacka nej till det dyra erbjudandet att hyra till en GPS. Vi hade ju tagit med vår egen. Men bilen Ford Focus visade sig vara välutrustad. Flångans ny, hade gått 400 mil när vi fick den och i den satt en superduper-gps som jag roat mig med.  Mycket nöjd!  Med joddelradion på trivsam volym och gps-damen på tyska så vet vi verkligen var vi är! Tyrolen!

Vi körde genom Tyrolen och ända bort till Lichtenstein där vi tänkt övernatta. Tänkte dock om när priserna var lätt hysteriska och vi körde 20 minuter tillbaka till Österrike där vi hittade ett rum till överkomligt pris. Billigt är det ju inte precis.  Men trevligt!  Tyskan får sig en rejäl avborstning och det funkar faktiskt!  Men det är ju inte så himla svårt att beställa wienerschitzel. Jag tänker äta wienerschnitzel VARJE dag och jämföra och bestämma vilken som är bäst. Hittills har jag ätit två och båda var kanongoda.

Dag två åkte vi till Vaduz i Lichtenstein. Lite av en besvikelse. Inte så fint som jag tänkt mig, men meningen var ju att logga ett par cacher och det gjorde vi.  Sedan åkte vi över en liten bro och vips var vi i Schweiz. Det fattade vi först när vi försökte betala med Euro i affären. Pinsamt när man inte ens vet vilket land man är i!  🙂

Sedna åkte vi vidare till Davos i Schweiz. Oj vad vackert! Fina vägar omgivna av berg hela vägen dit. Davos var urgulligt. Hit kunde jag tänka mig att åkerkomma och vandra.

Men vi åkte vidare efter ett kort stopp. Vägen från Davos och tillbaka till Österrike var fantastisk!!! Vackra vyer hela hela tiden! Vädret var helt ok, inte riktigt så klart som man hade kunnat önska sig, men tillräckligt för att man kan njuta av vyerna.

Mycket trafik är det!  Massor av motorcyklar. Tycker lite synd om dem! Vägarna är så perfekta för dem men de kan inte riktigt utnyttja det pga av alla bilar. Dock var det inga lastbilar ute, de får ju inte köra på helgerna härnere. Skönt.

Radion talar hela tiden om var det är köer.. oj vad köer de har. Deras system är att tala om hur långa förseningar det blir pga kö. Det kan vara allt från15 minuter upp till flera timmar. Stackars människor!

Vi bokade ett rum strax norr om Zell am See och det var perfekt. Här stannar vi ett par dagar och utforskar området! Mycket trevligt!

På 2300 meters höjd i Schweiz.

Schweiz

Schweiz

På promenad från vårt Gasthaus passerade vi lite lokala monster. Nu norr om Zell am See i Österrike.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.