Några dagar Dubai

Vi kommer till Dubai på morgonen, checkar in och tar en taxi ut på stan. Lite tufft att gå runt när man är lite trött efter en natts flyg. Birger som tog en insomningstablett igår kväll är en zombie. Han somnar bara han sätter sig, till och med på museum. Det har aldrig hänt förut.

Vi går runt i souken, guld och glitter överallt men vi blir inte så imponerade. Vi tar en ”abra” en båt, ungefär som älvsnabben fast mindre, och åker över ”the creek” och vandrar runt i gamla stan. Blir inte jätteimponerade där heller. Trevligt, lugnt, vänliga människor. Inte särskilt påstridiga försäljare om man jämför med andra ställen, t ex Egypten.

Men arkitekturen imponerar. Oj vilka byggnade. Höga, galen design på en del. Inga kostnadsbegränsningar under dessa byggen kan man tänka sig. Extremt imponerande.

Vi bor nära Burj Khalifa, det stora tornet. Vi har utsikt rakt ner över den stora fontänen där man har musikshower. Också imponerande. Jag gillar ju fontänen så detta kan jag se många gånger. Kul!

Dag två tar vi en taxi till Dubai Marina och går omkring och tittar på mer hus, båtar och miljöer. Inte blir man sugen på att bo här,  men visst är det fräckt.

Lennart i guldvärlden

Jetteråttan funderar på en guldkamel

Lena shoppar inte!

Lite vila och omgruppering

Nästan samlade!

Sådär ja!

Ett försökt att få ihop gänget för fotografering

Vi åkte båt på ”the creek”. Mysigt och svalkande

God stämning ombord på båten

Jetteråttan var med såklart!

Ingen rädd för den här kamelen!

Dubai ser fräckast ut på kvällen

Lena & Lena gillar kvällsbelysningen

Fantastiskt vattenfall inne i köpcentrumet

Världens högsta torn Burj Khalifa på över 800 meter

Promenad på Marinan…. stort och högt..

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.