Mera skridskor!

Men vilken dag!!!! Strålande sol från klarblå himmel. -20 grader när vi kom fram till startplatsen för dagens skridskotur!!  Man blev snabbt kall om fingrarna när man pysslade med sin utrustning – men det gick över när vi kom iväg på skrillerna.

Många förväntansfulla människor på isen idag. Vi delade upp oss i grupper beroende på hur bra man åkte och jag valde utan betänketid långsammaste gruppen. ”Njuta & Fika-gruppen” som vi döpte oss själva till. Birger åkte med den lite snabbare gruppen som vi döpte till racer-femman. Den sista gruppen, Grupp 4, bestod av de riktiga vinthundarna. Det är toppen att dela upp oss så alla kan åka i sin takt. Lunch åt vi tillsammans i en solglänta och då var det nog cirka -10. Riktigt härligt i solen!

När vi kom tillbaka var Grupp 4 mycket nöjda! De hade åkt drygt 30 km.  Racer-femman hade åkt drygt 20 km och vi hade åkt nästan 19 km, men med flera pauser och fotostop. En helt fantastisk dag!!!

Jag är mycket tacksam för att ledarna i Friluftsfrämjandet ställer upp och åker med oss. Utan deras kunskap om isar hade jag inte vågat mig ut. Och ju mer jag lär mig ju mer inser jag hur förrädiskt det kan vara!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samling och uppdelning i grupper

17jan16-a

Skön lunch i solglänta!

Racer-femman, gruppen som Birger åkte med ser ju rätt nöjda ut!

Racer-femman, gruppen som Birger åkte med ser ju rätt nöjda ut!  (Foto stulet av Hans Stervik)

 

 

17jan16-c

Fotostopp! Vilka isformationer, man vill ju bara fota mer och mer!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.