Fotodagbok juli 2009

31 juli 2009

Besökte goa familjen Persson i deras stuga i Varberg. En perfekt första natt med husvagn för oss. Lite backträning och så naturligtvis en härlig kväll med god mat och mysigt sällskap. Tack snälla ni för en mysig träff!

31jul09

30 juli 2009

Vilket väder! Uppehåll i morse så vi började fint med en joggingrunda på 6 km, men sedan har det öst ner och vi har istället bokfört för vattensportklubben, planerat inköp för husvagsturen, bokat långt-bort-resa till jul, öppnat hårsalong och klippt 3 kunder alldeles gratis (kaffe ingår) och därefter blev Älskling fakir och lade sig på spikmattan. Resultatet beskådas nedan.

30jul09

29 juli 2009

Körde Erik till Tullboden och vi andra fortsatte på en cachedag i Dalsland. Väldigt roligt! Bäst av allt var avslutningen tyckte Marcus: Ett besök på pannkakscafeet! Ät så många du vill.. och det gjorde han!!

29jul09

28 juli 2009

En fixardag här hemma, började dock med lite caching i närområdet. Vi har det allt bra vackert på västkusten.

28jul09

27 juli 2009

Egentligen skulle jag haft en bild från dagens caching i ösregn, men kameran kom aldrig fram, så det får bli en bild på Marcus och kusinerna för att hålla mormor på bra humör.

27jul09

26 juli 2009

Ännu en dag i vattnets tecken. Har njutit på bryggan i Tullbodens sol hela dagen. Killarna har slitit hårt och kört unge efter unge i båten och till slut fick de lön för mödan och fick köra lite själva också. Sista dagen för oss i Tullboden. Motvilligt packar vi ihop och lämnar stugan för denna gång.

26jul09

25 juli 2009

Yes! Så kan man titulera sig wakeboardåkare! Tog en stund att komma upp, men till slut så!

25jul09

24 juli 2009

Erik på sin nya bräda…  Tror den här ungen är rätt nöjd med sitt sommarjobb som instruktör i Tullboden 🙂

24jul09

23 juli 2009

Erik kör hårt med sina elever! Uppvärmning inför wakeboardkursen… hårda bud i Tullboden 🙂

23jul09

22 juli 2009

Uppehåll och då tog vi oss en tur till Smögen för en trevlig promenad över klipporna ut till yttersta spetsen på klipporna. Rundade detta kummel för bara ett par veckor sedan med kajak. Sommaren går alldeles för fort…

22jul09

21 juli 2009

Blåsig dag på västkusten – men inget regn så aktiviteterna var det inget fel på. Idag blev det Stenhuggarmuseum i Hunnebo, slappning på altanen, grillning och sedan turneringar i bågskytte, luftgevär och något kubbaktigt. Resulterade i massor av skratt och trivsel 🙂

21jul09.jpg-for-web-large

20 juli 2009

Bästaste Tomas och Lena kom till Tullboden, tog med sig Felix så det blev full rulle för både stora och små. Bad och lek, äta gott, skratta och ha det så bra man bara kan!

20jul09.jpg-for-web-large

19 juli 2009

Ännu en produktiv dag till ända. Trimmade gräset för att göra plats till all ved, klippte häcken med Marcus och Marie, Älskling grävde dike och sedan att jag och stickade på altanten och njöt av skådespelet på andra sidan den nyklippta häcken. Grannarna bygger altan. De är härliga stockholmare och det är ett rent nöje att lyssna på dem. Nu gick det ganska smärtfritt så det blev inga långa roliga ramsor idag 🙂 

19jul09.jpg-for-web-large

18 juli 2009

18jul09a

Regn idag! Ganska mycket regn. Då stannar vi inne, myser, bakar och förbereder oss på soligare dagar genom att baka 100 bullar. Sedan tyckte vi att regnet avtog och bestämde oss för att hämta ”lite ved” som vi fått av en granne. Det visade sig vara mer än ”lite”, och dessutom placerat långt ute på en åker med högt vått gräs. Regnet bestämde sig för att återkomma… gissa om vi blev blöta när vi hämtade stam efter stam till släpet?

Fast vad gör det när man är 15 år och fortfarande förvandlar pinnar till vapen och morsan till fiende? Hur kul som helst.. nästan.. hehe. Nu ligger högen iallafall på parkeringen… ja morfar, vi ska flytta ner den på sidan, men inte förrän den torkat lite.

17 juli 2009

17jul09.jpg-for-web-large

Ännu en fantastisk dag i kajaken! Den här gången lade vi i dem i Ulebergshamn och paddlade runt i den örika skärgården där. Många små fina passager, fantastiska klippor, lite svårt att komma iland med kajaken då det var ont om sandstränder, men det gick iallafall.

16 juli 2009

16jul09

En kortare paddeltur blev det idag. Lite för blåsigt för att gå utomskärs så vi höll oss på säkra sidan. På vägen hem gick det fortare än ut: Birger och Marcus ”satte segel” med paddlarna och så var vi tillbaka i Tullboden i ett nafs!

15 juli 2009

15jul09.jpg-for-web-large

En rejäl promenad över Hamburgö med Älskling och Marcus. Målet var såklart några cacher men vi blev väldigt förtjusta i denna ö, inte så exploaterad, utan lugn och fin. Vi återkommer nog!

14 juli 2009

14jul09.jpg-for-web-large

Vi tog oss en shoppingdag idag. Kombinerade den med lite utflykter till Vitlycke och andra ställen i Tanum där vi såg fina hällristningar. Vi är väldigt imponerade av hur väl Tanum sköter om sina områden, det är ett rent nöje att promenera där!

13 juli 2009

13ul09.jpg-for-web-large

Första riktiga semesterdagen! Vi gic till Malmön för att äta gott och spela minigolf. Under middagen planerades mycket kring vem som skulle vinna etc men ingen hade en tanke på att supermorsan skulle vara med och bara överträffa rubb och stubb! Detta tog styggt på stämningen i familjen, men det var det värt!!! 🙂

12 juli 2009

12jul09

Fantastisk kajaktur till Hållö med Friluftsfräjmandet. Rejält med vågor, lite regn men sedan även sol och värme. Alltid kul att träffa de trevliga människor som paddlar med Främjandet, och ledarna som gör att man vågar sig på paddlingar som egentligen känns lite skrämmande, men när de är med så vågar man! Så roligt!!  Mer bilder under hittor http://foto.jette.se

11 juli 2009

Vädret idag var lagomt för en shoppingvända till Smögenbryggan. Ett måste för en norrlandsturist! Sedan råkade Mackmyras whiskeylager  11 juli 2009

11jul09

Vädret idag var lagomt för en shoppingvända till Smögenbryggan. Ett måste för en norrlandsturist! Sedan råkade Mackmyras whiskeylager vara öppet så vi smet in där och insöp ångorna. Fräckt ställe, gammalt militärförråd!

Tjusigt besök hela vägen från Ö-vik! Kul att träffa Micke som jag ”kännt” i flera år utan att ha träffat. Han visade sig vara en social och trevlig figur, precis som jag hade väntat mig. Verkligen kul att träffas! Nu hoppas vi på finare väder imorgon så han får njuta av Bohusläns omgivningar på ett inte alltför vått sätt.

9 juli 2009

9jul09

Så har Erik börjat drömjobbet i Tullboden. Inte helt fel att vara 17 år och sommarjobba som wakeboardinstruktör. Han går till och med upp frivilligt på morgonen. Själv promenerar jag ner till vattnet med mat på min lunchrast och bara njuter över den digitala världen som tillåter mig att jobba från stugan några dagar. Helt underbart, spelar ingen roll att det regnar lite på oss. 🙂

8 juli 2009

8jul09a

Titta min jordgubbe är ett konstverk sade vår fantasifulle son när han såg hur mjölkdroppen formerat sig i gubbhalvan. Måste genast föreviga konstverket medans det ännu finns kvar för beskådan!

7 juli 2009

8jul09

Trubardur-grannen kramas om efter en suverän spelning på världens finaste scen i Tullboden. En härlig blandning av vackra, roliga och tänkvärda visor gjorde hela publiken lyckliga! Tack Johnny för en suverän spelning! Fler bilder finns under   http://foto.jette.se/

6 juli 2009

 

5 juli 2009

Lite fix här hemma innan semester. Älskling skruvar ihop utemöblerna medan jag oroar mig lite över vad som händer med rosen om det börjar regna. Den är ju så översållad med blommor… så vacker!

5jul09

Så var det dax att plocka ner tältet. Idag var det blåsigt och jag fick agera tyngd på tältet för att det inte skulle blåsa iväg vid ihoppackningen. Sedan väntade motvind hela vägen hem. Självklart hade vinden vänt sedan igår så det blev sammanlagt 25 km i motvind den här helgen. Känns i biceps ska erkännas. Men härligt!

4 juli 2009

4jul09

En heldag till havs! Lade återigen i kajakerna i Heestrand och paddlade denna gången upp till Gluppö-bassängen där vi tältade, grillade och badade. En helt fantastisk dag och kväll!  Fler bilder hittar du under rubriken ”Kajak”.

3 juli 2009

3jul09

Så är snipan till försäljning – lagt ut lite bilder på blocket och hoppas på napp!

2 juli 2009

2jul09

Cachingtur in i underjorden. Ska inte avslöja exakt var det var, för det är nog inte helt lagligt. Men det var grymt fräckt! Klättrade över staket, slängde in båtarna och rodde låååångt in i Hades där vi hittade en cache så klart. Häftigaste cachen jag har tagit!!

1 juli 2009

1jul09

I Mollösund med http://floryd.net/. Verkligen roligt att få krama om de här människorna som jag följt via nätet i flera år. De visade sig såklart vara precis så mysiga och trevliga som de ger intryck av på deras sida. Tack Karin för att du ringde!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.