Kajak i Albanien, dag 3

Dag tre.. upp lite tidigare idag för turen är planerad till en längre sträcka. Det gjorde inget! God frukost på det utmärkta hotellet. Vi är förvånade över standarden på hotellen. Jag hade väntat mig något sämre.

Iväg tidigt alltså. Stilla härligt vatten. Man kan verkligen inte tröttna på detta härliga hav!  Vi paddlade utan stopp ganska länge, förundrades över limestone-klipporna som hela tiden ändrade struktur. Gent, vår guide, tog oss till en igenmurad stor port och berättade att detta var ingången för de albanska ubåtarna. Under berget fanns ett helt samhälle med vägar och boende. Nu var det igenrostat och stängt. Vi paddlade runt berget och så utgången på andra sidan. Tydligen fanns det även möjlighet för ubåtarna att lämna berget under vattnet. Som en James Bondfilm!!!
Vi rastade som vanligt på en underskön strand. Paddlade in i härliga grottor. Jag avvek från gruppen då jag såg  en grotta med en liten ingång men den verkade inte ta slut. Jag paddlade in försiktigt.. tänkte precis att undrar om inte fladdermöss skulle trivas härinne. .. Det är ju mörkt och högt i tak när de började fladdra runt mig. Jag backade ut rätt snabbt… 🙂
Vi stannade vid ett gammalt fort där vi vandrade upp, tittade på utsikten och den ganska imponerande byggnaden där någon haft sitt harem och levt ett rätt bekvämt liv. Det blev lunch på en liten restaurang. Fram tills nu hade vi inte träffat en enda turist och endast någon enstaka alban. Men nu.. när vi beställt vår lunch så kom det flera busslaster med turister. Vi gissar att det var dagsutflykter från Korfu.
Stämningen i gruppen är god. Lena och jag är fortfarande SwedenOne och SwedenTwo. Det står vi ut med 🙂
Efter lunch paddling igen. Varenda dag har varit underbar paddling men nu blev det ROLIG paddling. Massor av små vassa klippor som man kunde runda och leka i vågorna. Såå kul!
Framme i Qeparo. Suck. Nu slutar vår paddling. Vill inte det! Vill paddla mer! Men.. vi får resa hit igen. Det bara är så.
Återigen ett mysigt boende precis vid stranden. Vi hoppade i havet och sedan vandrade vi alla upp på toppen av berget där en i stort sett övergiven gammal by ligger. Härlig utsikt, härlig vandring. Nu är vi redo för en middag på restaurangen precis vid havet.
Over & out from SwedenOne 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.