Kajak 2007

4 november 2007

Början på november och alldeles underbart väder. Vi tog en dagstur inne i Svartedalen på Lysevattnet. Ingen vind, bara sol och stilla. Helt underbart!

lysevatten5

lysevatten3

lysevatten2

lysevatten1

lysevatten

 

8 september 2007

Planen var att paddla runt Askeröarna men redan efter en liten stund i kajaken kände vi att det skulle bli en alltför tuff och lång dag mot vågorna om vi fortsatte åt det hållet. Vi ändrade oss därför och paddlade norrut mot Svanesund istället. Det var motvind men betydligt lugnare mellan fastlandet och Orust och vi tog oss framåt och förbi Svanesund på någon timma.

Vi hittade en vik som var perfekt för kajak-landstigning, åt god medhavd matsäck, Birger badade (förstås) och vi bara njöt.

September är en av de bästa månaderna om den visar sig från sin soliga sida. Högt i tak och underbar luft.

Det blåste upp alltmer och när vi paddlade hemåt var det en hel del vind. Som tur var hade vi vinden i ryggen 🙂 så det gick med full fart mot fastlandet. Vi hade ovädret bakom oss hela vägen och timingen var på minuten exakt när det började ösregna precis när vi fått upp kajakerna på taket och körde hemåt!

svanesund

svanesund3

svanesund2

svanesund4

28 augusti 2007

En suverän tur med arbetskamraterna runt Marstrand. Har aldrig paddlat där tidigare så det var en härlig upplevelse! En lugn tur genom Albrektskanal med lite kajakinfo från Marstrands Kajaker som vi hyrde av. Därefter tillbaka upp mot Marstrand och där peppade vi varandra att paddla runt ön. Enkelt val, klart man ska paddla runt ön när man är här.

Det blev en ganska guppig tur med halvstora vågor och en upplevelse för de som satt i kajaken för första gången, precis sånt som gör att man känner att man upplevt något speciellt! Bilder finns att titta på här – kan ju vara särskilt roligt för de som var med 🙂

marstrandskarta

 

19 augusti 2007

En liten tur på några timmar är också härligt! Vi tog oss bara ut till närmaste holmar. Blev riktigt soligt och härligt. Att det dessutom är oerhört långgrunt gör att inga båtar kan komma åt dessa små holmar så man får ha dem alldeles för sig själv!

svanesund1

dagsholmarna1

dagsholmarna

 

11-12 augusti  2007

Riktigt härlig helg med Friluftsfrämjandet! Denna gång tjejpaddling i Fjällbackas skärgård. Jag har aldrig varit i den delen av skärgården tidigare men har ju hört att där ska vara fint. Och det var det! Åh så vackert ! Jag älskar ju de härliga varma klipporna sedan tidigare, men här var de riktigt maffiga. Hit måste jag åka med älskling och paddla mera!

Att paddla med ett tjejgäng visade sig vara en skön tillställning. Ingen stress, långa raster, mycket skratt och inga krav eller hets. En skön annorlunda variant som kan vara ett komplement till övriga paddlingar. Nedan en ungefärlig skiss över hur vi paddlade, ganska långt alltså. Men vi hade en fantastisk tur med vädret, platt-vatten och medvind så vi kom långt utan att behöva anstränga oss mer än vad som kändes skönt. Hade vi haft motvind och vågor hade det varit tuffare!

Vill du veta mer om turen så kan du

1. surfa in på www.friluft.nu och titta under Kajak – där finns en text författad av mig 🙂

2. Klicka HÄR så kommer du till den stooora bildsamlingen från helgen 🙂

fjallbacka skargard

 

7 augusti  2007

Har man inte semester kan man ju ändå njuta av kortare paddelturer på kvällen. Idag smet vi lite tidigare från jobbet och paddlade runt Stenungsön. En lagom tur på ett par timmar inklusive en liten rast på ensam strand

Visst var det lite kul att paddla under Tjörnbron. Den kändes väääldigt stor här nerifrån!

stenon3 aug07

stenon2 aug07

stenon1 aug07 stenungson

 

5 augusti  2007

Suverän tur idag! Utgångspunkt Rossö och sedan ut på Långholmen. Motvind hela vägen ut men vi tog oss långsamt framåt. Halvstora vågor att surfa in mot Långholmen på och sedan hittade vi en härlig liten vik med lä och perfekta möjligheter att få upp tältet på mjuk gräsmatta, få igång lite grill utan att blåsten tog allt och även lite bad för de som ville… som vanligt bara en av oss som ville bada :-). Kanonställe, hit återkommer vi!

langhalm3

langhalm2

langhalm1

stigfjord6

4 aug 2007

Suverän tur med Friluftsfrämjandet runt Malmön. Se www.friluft.nu och vidare på Kajak och Hur var det? så hittar du Malmön 2007 och en text där jag beskrivit vedermödor och lyckokänslor som upplevdes den här dagen!

malmon2

malmon3

malmon4

 

malmon5

malmon6

malmon7

malmon8

 

25 juli 2007

Första soliga onsdagskvällen i Tullboden och för första gången kom det folk och deltog i vår kajakträningskväll i TVSK. Första övningen var att slå runt med kajaken, det gjorde Lena och Pelle instruerade. Sedan paddlade Lena och jag iväg en sväng bland kobbarna en tur innan vi avslutade med att Pelle och jag tog en längre tur. Vågorna var rätt höga men är man två så vågar man mer. När vi rundat den sista kobben såg jag att Sjöräddningen låg i nästa vik så då behöver man ju inte vara rädd över huvudtaget! 🙂

tvsk kajak 25 jul1 kajak-tvsk3 kajak-tvsk2 kajak-tvsk1 orn orn

24 juli 2007

Helt vindstilla och perfekt för en tur. Borde absolut ha kunnat ta mig runt Malmön men jag bestämde mig ändå för att det är bättre att ta den turen tillsammans med någon, och inte ensam. Istället blev det en tur in till Örn enligt nedan. Tyvärr glömde jag kameran vilket var synd då klipporna avspeglade sig i vattnet så att det nästan var omöjligt att se vad som var verklighet och vad som var spegelbild.

21 juli 2007

Lyr runt med Friluftsfrämjandet. En mycket trevlig tur på cirka 1.7 mil. Vi startade vid 10-tiden från färjeläget till Lyr och gick sedan runt hela ön. Vädret var kanske inte helt perfekt och vi fick lite regn på oss. Det slutade dock regna när vi fikade och åt lunch och det är ju perfekt timing. Lite droppande när man sitter i kajaken står man ju ut med.

Lite trångt när 12 kajaker ska i samtidigt – men inga problem.

 lyr1  lyr2 

lyr

Och så iväg. Alltid lite intressant i början att se vilka som är med, är det några som ska dra iväg, eller sacka efter, är alla trevliga (brukar de ju vara:-). Några har egna kajaker och all tänkbar utrustning, andra har en liten ryggsäck och har lånat allt av Friluftsfrämjandet. Det betyder inte att den som har alla prylar paddlar bättre än den som inget har….

En liten skyddad vik fylldes av kajaker när vi skulle äta lunch.

lyr3

Matdax, en höjdpunkt förståss.

lyr4

Här paddlar vi genom en av många musselodlingar. Inga vågor alls, lugnt och fint på havet, bortsett från en och annan galen motorbåt som inte har vett att sakta ner.

lyr5

Så här gick vår rutt, cirka 17 kilometer och det tog 6 timmar inklusive raster.

20 juli 2007

Kanonfin tur. Utgick ifrån Apelgårdsviken och paddlade förbi Ärholmen, vidare mot Hälsön och in i kanelen mellan Hälsön och Hjälm. Där var det så grunt att inga stora båtar kunde gå in. Många fina platser att tälta på också. Sedan paddlade vi vidare runt Hjälm och upp mot Stävö kalv där vi gjorde en mysigt stopp innan vi paddlade tillbaka mot Apelgårdsviken.

stigfjord5 stigfjord4 stigfjord3

stigfjorden1

16 juli 2007

En första tur i Stigfjorden som visade sig vara mycket finare än vi trodde. Massor av små kobbar och öar. Vi hade dessutom tur att fågelskyddet hade upphört dagen innan vilket vi faktiskt inte hade koll på. Nu kunde vi gå iland på små mysiga öar. Här är tyvärr gott om andra båtmänniskor, såna med motor på sina fordon. Men vi trivdes ändå!

6 juli 2007

En tur genom Sotekanalen. Lugnt och fint, inte så många båtar och såklart inga vågor. Kan inte bli så mycket lättare! Blev isläppt av Älskling i Hunnebo som sedan hämtade mig i Väjern. Tog cirka 1,5 timma i mycket lugn takt.

sotekanalen

1 juli 2007

Iväg hela familjen. Den första dagen på semestern och soligt! Helt underbart. Vi paddlade från Tullboden till Hovenäset och in i kanalen, en mysig tur mest för att inga andra båtar brukar åka in här så man får vara helt för sig själv. Marcus blev lite trött och fick dras ett tag med lina, men humöret steg efter lite bullar, ett underbart universalmedel mot alla åkommor. Turen tog 4 timmar, vi har gjort den förut utan ungarna och då gick det förstås lite fortare, men varför stressa??

hovenaset4

hovenaset3

hovenaset2

hovenaset1

6 juni 2007

Premiärtur med våra nya kajaker! Härlig känsla! Visserligen är det havskajaker men vi tog ändå den första turen i sötvatten, dvs i Svartedalen. Hade fått tips om ett antal sjöar som är förbundna med varandra så vi hade att göra några timmar. Riktigt härligt!!!

svartedalen4

svartedalen3 svartedalen2

svartedalen1

 

svartedalen

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.