Till Norge med husbilen

Äntligen! Äntligen är det dax att åka till Norge med husbilen. Vi packade den full med kajaksaker, men lämnade cyklarna hemma. Säkert för backigt i Norge i allafall..

Först till Köla beach, ett fint ställe som vi fick tips av via trevliga bekantingar. Där tillbringade vi en natt med vacker sjöutsikt. Storhandling på Charlottenberg shopping mall (mycket för norrmän här) innan vi tog oss in i Norge. En fin dag i bilen med allt vackrare vyer och vi avslutade strax söder om Valdres flya. En liten men helt ok parkering vid en sjö.

Dag tre… Upp över Valdresflya. Oj! Mäktigt. Tyvärr uselt väder så det var lite som att förstå hur fint det skulle ha varit med sol. Men imponerande och tjusigt!

Vi fortsatte till Lom där vi stosade runt lite. En fantastisk utgångspunkt för vandring, men eftersom det regnade rätt bra satte vi kurs vidare västerut. Det var en fantastiskt fin väg mot Stryn. Väg 15, rekommenderas varmt. Vi kom fram söder om Trollstigen och fick en hel del tunnlar att pressa oss igenom innan vi kom till Loen och så småningom till Lovatnet. Här var det omöjligt att hitta en fricamping så vi tog in på finfina Sande camping där vi fick plats på första parkett och vädret var riktigt fint på kvällen.

Kajakerna ligger nu på stranden och väntar på paddling imorgon!

Värmland
Valdresflya
Loms stavkyrka
Lovatnet
Selfie vid lovatnet

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.