Kajak 2012

15 december

Oj vad långt det var mellan paddlingarna här!  Men idag kom jag iväg på en höjdarpaddling! Första gången jag följde med Tjörnkajaker på deras paddlingar. Riktigt vintrigt var det. Fin planering av Anette Bargel gjorde dock att vi hade vinden i ryggen mestadels, paddlade bland kobbar och skär i Malö Strömmar från iläggning i Ellös. Riktigt riktigt fint var det. Det ser kanske kallt ut, men i kajaken fryser man inte om man bara satt på sig rätt kläder. Det blev både säl och snöflingor stora som svalskitar. Suverän känsla att sitta där i det stora havet.

glogg 1

glogg 2

glogg 3

glogg 4

glogg 5

glogg 6

glogg 7

glogg 8

9 september

Inte riktigt så lugnt och stilla som vi hoppats, men vi tog oss till Mellanskär och sydsidan av Hållö, runt Smögen och tillbaka till Tullboden. Precis 2 vågiga mil blev det. Med Birger, Anna, Michael och Patrik.

mellanskar + hallo


25 augusti

Riktigt skön paddling från Fisketången till Hållö via Mellanskär. Gott om motvind och vågor ut men stiltje hem, som det brukar vara. Soligt och fint. Ensamma på Mellanskär och en härlig lunch på Lösa tångarna. Totalt cirka en mil.

mellanskar karta

mellanskar birger

Birger missar aldrig ett tillfälle att doppa sig. På  Mellanskär var vattnet kristallklart och varmt.

På Hållö var vattnet lika klart…  vackra musslor precis under ytan.

hallo vatten

_______________________________

18-19 augusti 2012

Kajakhelg med 14 vuxenmullar. Blev en omväxlande helg i Fjällbackas vackra skärgård. Lite regn och lite sol, mest uppehåll. Trevliga människor och bra med medvind hemåt. En fin kombination. 32 km blev det paddlat. Inte så dumt!

mulle fjallbacka 1

mulle fjallbacka 2

mulle fjallbacka


16 augusti 2012

En riktig kajakdag. Först en tur runt Keö i K2an med pappa som egentligen är en riktig kajakman, men som inte suttit i kajaken på nästan 50 år. Verkligen roligt att vi äntligen kom ut på havet.

Därefter tog jag mig en tur ensam ut till Mellanskär. Stället som jag hört talas om så länge men aldrig kommit till. Det blev en ganska lång tur ensam, nästan 17 km. En skalbank långt ute vid Hållö som är ett ljuvligt turkos. Hit måste jag igen!

Här står jag i vattnet. Det känns som om kajaken svävar. Vattnet är helt klart och botten är krossade blåmusslor

mellanskar


14 augusti

Kajak igen. Det mojnade så härligt på kvällen så jag var bara tvungen att ta en tur till. Det blev knappt 6 km, till Buröarna och tillbaka. Lugnt och fint nu när de flesta båtar är borta!

korno 26jul

buroarna


13 augusti

En tur runt Malmön idag. Så här lugnt är det inte ofta längst ut vid draget… det var så varmt att jag till slut fick ta av mig både kapell och flytväst för att inte gå åt. Men rundade sedan sydspetsen och då kom en bris som fick mig att sätta på mig igen. Fantastiskt skön dag! Drygt 12 km blev det.

malmon karta

malmon_8195


8-9 augusti

2 härliga kajakdagar utanför Grebbestad. Området visade sig vara oerhört kajakvänligt. Många fler sandstränder att enkelt gå i land på än vi sett på andra ställen i Bohuslän. Mycket fina öar, särskilt Stora Måkholmen blev en favorit. Vi paddlade knappt 3 mil på två dagar och vill gärna komma tillbaka!

birge rmellanskar

grebbestad

grebbestad 1


30-31 juli

Två gulddagar bland öarna runt Gåsöarkipelagen. Soligt och lugnt den första dagen. Andra dagen blåste det upp rejält. En nervös natt i tältet hann vi med – det gavs varningar på 16 m/s. Inte kul! Men vi hamnade kanske på 8 m/s och medvind hela vägen. Så det blev alldeles perfekt.

Vi kombinerade paddlingen med geocaching och hade med 2 likasinnade vänner. Blev mycket trevliga dagar med drygt 3 mils paddling.

gaso karta

gasa4

gasa 2

gasa 3

gasa 4


26 juli

Heldag i kajakerna. Från Tullboden till Stora Kornö och tillbaka. Lite längs öarna för att undvika värsta båttrafiken, så det blev knappa 2 mil. Solen gassade hela vägen, en riktigt fint tur!

smorstacken

st korno


20 juli 

Jobbade klart kl 16.00. Birger hade fixat middagen så vi kunde snabbt ge oss av! Ut på havet, det blåste lite, men mojnade  under kvällen. Vi paddlade dryga milen till Lösa Tångarna nära Hållö och tillbaka. Hittade en ljuvlig ö med massor av grund och skär vilket håller fritidsbåtarna borta. Bara vi där!  Fantastisk kväll!

buroarna 1

Losa tangarna

kvallspaddling


19 juli

Min urtrevlige jobbarkompis Malin med familj kom till västkusten och hälsade på några timmar. Då passade vi på att ta ut dem på en kajaktur, första gången för dem båda. En snäll tur runt Keö var lagomt.

fam  blom

keorunt

 


8 juli 2012

En riktigt skön tur tog vi idag från Tullboden via Malmön över till Stora Kornö. Totalt cirka 16 km. Inte så många båtar i farleden som man skulle kunna ha trott, de har väl inte kommit så långt norrut ännu kanske. Hemåt gick båten tungt lastad. Tänk att jag alltid hittar ett antal stenbumlingar som jag MÅSTE ha 🙂

 


 

30 juni 2012

För någon månad sedan bsökte vi Alvö och hittade där en rejält stor fin väderbiten planka som jag genast kände att jag MÅSTE ha hem i trädgården. Den var för stor för att ta med båten, skulle säkert skada inredningen. istället tog vi den på släp med kajaken. Men oj så jobbigt det blev att paddla med en 40 kilos bromskloss bakom. Tog en bra stund att ta sig de totalt 7 km som vi paddlade. Men nu är den hemma!

plankan

wakeboard + kajak


29 juni 2012

Bästa kajaktidningen i Sverige heter Paddling. Juli-numret innehåller nu en 4-sidig artikel om paddling i Venedig… skriven av MIG! Känns helt fantastiskt att få vara med i denna tidning!!  Se namnet högst upp till höger!!

venedigreportage


29 juni 2012

Juni har ju inte varit helt fantastiskt kanske, men äntligen kom det en fin kväll, precis när vi planerat en kajaktur. För ovanlighetens skull tog vi oss en insjötur, i stort sett ensamma på sjön, middagen intogs på en solig klippa. Sämre torsdag kan man ju ha!!

surte1


6 juni 2012

På nationaldagen tog vi oss en kort tur i Hakefjorden. Lite blåst gjorde att vi valde att bara paddla till två öar… där det låg cacher och väntade sedan länge. Först till Lilla Brattön där vi varit på räkfrossa tidigare. Därefter till Kåkenäs Holme där vi stannade och fikade. Totalt kanske 6 km, inte långt men en del vågor och vind.  På kartan är det svårt att se var vi är, men vi lade i kajakerna vid Kåkenäs, passade mycket bra.

lilla bratton

 


27 maj 2012

Rena högsommarvärmen, nästan inga båtar ute ännu. Kan inte bli så mycket bättre! Vi lade i i Bovallstrand och paddlade i den fina skärgården utanför. Hittade tillbaka till en vik vi paddlade förbi i mars. Nu var den verkligen inbjudande. Skön dag!! En tur på bara 8 km, lagomt 🙂

hunnebostrand

lunchrast


24 maj 2012

Så härligt att hinna ut på en kvällstur en vanlig vardagkväll. Vi paddlade från Kolhättan och upp till Djurnäs och tillbaka. Lugnt och fint, hittade ett par cacher på vägen. Svor lite över att vi glömt fikat, men hoppas vi lär oss till nästa gång!!

kolhatan2

kolhattan

 

trollhattan


12 maj 2012

Om den förr turen var fantastisk så undrar jag om inte den här är oslagbar. En heldag i kanalerna i Venedig med kajak. Vi paddlade cirka 15 km – riktigt hur vi paddlade kan jag inte säga, var konstant vilse vilket inte gjorde något alls då vi hade en guide. Kan bara rekommendera: www.venicekayak.it

venedig1

 


30 april 2012

En tur från Tullboden till Hållö i overkligt kavt hav. Lite medvind på väg ut och – hör och häpna – lite medvind på vägen hem också! Blev totalt 21 km. Inte ofta det känns ok att runda Hållö, första gången för mig. Balsam för själen!

hallo runt

karta mellamskar

hallo 1

hallo 2

hallo 3

hallo 4

hallo 5

hallo 6

hallo 7 hallo 8 hallo 10

hallo 11

 


21 april 2012

En kortare paddling i fint väder från Tullboden till Fisketången. Så härligt att vara ute utan att möta båtar alls! Det var också preminärturen för Bs nya torrdräkt. Den verkar fungera fint!

birger ny drakt


7 april 2012

Vaknade till en kall men klar morgon. Snö på klipporna i Tullboden denna påskmorgon. Trots en ihängande förkylning gav vi oss ut på en kort tur runt Keö. Kallt som attan i vattnet, väldigt stilla och klart vatten så man såg ner på havsbotten. Inga båtar och inte mycket vind. En kanonfin liten tur, om än väldigt kort.!

grebbestad

En hägring???

hagring


25 mars 2012

Helt fantastisk tur med Friluftsfrämjandet från Lysekil. Första gången vi paddlar med dem. Visade sig vara ett mycket trevligt gäng med lagom tempo och fin kunskap om området vi paddlade i. Blev nästan 2 mil idag. Bilder hittar du här

gaso 1

garpholmen


7 januari 2012

Årets första tur! Fick sällskap av Michael och Ingela och så paddlade vi 1,5 mil i Trollhättans del av Göta älv.  Regn och 2+ i luften. Men underbart att komma ut!!

kajak troll1

kajak troll2

kajak troll3

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.