Oman – Khasab

Två stopp under vår kryssning är i Oman. Först i Khasab. En liten ort där det inte finns någonting att se. Här har man lagt ett stopp  bara för att det ligger på vägen är vår teori. Tur vi håller på med Geocaching för 5 burkar fanns att logga här.

Lena och Lena stannar på båten. Lennart, Tomas, Birger och jag tar bussen in till stan, går omkring, köper en kamelkompis till Jetteråttan och lite annat smått och gott. Vi ser knappt några kvinnor men alla är mycket vänliga. Trafiken är otroligt varsam och vi får senare höra att om man kör för fort hamnar man i finkan ett par dagar. Det hjälper nog till att hålla ordning!

Birger och jag promenerar i värmen… längs en fin strand och upp på några höjder där vi loggar och njuter av utsikten. Sedan tillbaka och äta lunch innan vi ger oss ut på en promenad åt andra hållet.

Vi sniker med på shuttlebussen ett tag och ber att få bli avsläppta och påbörjar vad vi inte förstod skulle bli en lååååång vandring. Inga andra turister gick där vi gick, ganska mycket mitt i ett bygge. Men folket är så vänliga, stannade och frågade varifrån vi kom och om vi tyckte om stället.

Vi fick klättra lte i bergen och hittade våra burkar. Sedan mot båten igen. Svettigt och varmt – men trevligt!

Bekvämt att resa så här… förflyttar sig på natten och utforskar nya ställen på dagen!

Khasab… var inte direkt vackert kanske… vi tillbringade kanske en timma i stan. Mkt mer att se var det inte.

Jag poserar mest för att få med gubbarna där bakom på bild.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.