Mer härlig paddling i Föglö skärgård

Dag två paddlade vi igen. Nu lade vi i  kajakerna i Bråttö hamn. Genom båthus och trånga passager. Det är bara så fint hela tiden! Lyckliga människor som har sina otillgängliga sommarstugor här. Vi såg så många fina och ensliga ställen. Helt suveränt.

Idag blåste det lite mer, men det märkte vi bara när vi har utomskärs. För det mesta kunde vi fortsätta att snirkla oss runt i kanaler och laguner.  Tyvärr hade jag en inte alltför bra karta på GPSen, men den var tillräckligt bra för att dagen skulle bli kalas igen.

Efter paddelturen for vi till Överö där vi tog färjan till Snäckö. Cirka en timma tog det. Det är otroligt viktigt att boka färjorna i tid. De är fulla och man kan inte räkna med att få plats bara genom att åka dit. Vi har iallafall lyckats få rätt dagar men inte alltid de tider vi velat ha. Kökar är den ögrupp som ligger längst österut och dit hade vi tänkt åka, men det fick vi lägga ner, det fanns helt enkelt ingen plats, varken dit eller tillbaka.

Nu är vi istället på Kumlinge ö. Vi trodde vi skulle tälta, allt var fullbokat på nätet, men precis vid ankomst såg vi en liten stugby där vi hade turen att få bästa stugan med havsutsikt. Här kan vi sitta på  klipporna och fixa vår middag i solnedgången. Vilken tur vi har!

Vassruggar lite överallt

Vassruggar lite överallt

En tur igenom vassen!

En tur igenom vassen!

Man vill helt enkelt inte sluta paddla in i alla små vrår

Man vill helt enkelt inte sluta paddla in i alla små vrår

Lunch på första parkett

Lunch på första parkett

Flera härliga kanaler

Flera härliga kanaler

så fin skärgård att paddla i....

så fin skärgård att paddla i….

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.