Paddling på Åland

Tredje gången gilt på Åland och definitivt den bästa!  Första gången med partybåt för hmm.. 30+ år sedan. Andra gången med familjen när barnen var jättesmå. Vi undrar fortfarande varför vi åkte hit då… Men då lämnade vi aldrig ön Åland.  Nu åkte vi direkt ut i skärgården och fick bo på ett underbart gammalt ställe.. Enigheten. Ganska enkelt men vänligt och trevligt.  Inledningen var lite dramatisk med räddningshelikopter som landade då en äldre kvinna ramlat på cykel.  Men hon verkade klara sig ganska bra.

Första hela dagen tog vi oss till Hasterboda och lade i kajakerna. Sedan krånglade vi oss runt hundratals holmar och skär. Åh så skönt att inte åka båt. Det var mer än en gång som det kraschade mot kajakbotten. Grynningar precis överallt.

Det blev verkligen en härlig dag. Soldis och ingen vind. Bara att njuta och förälska  sig i området som vi enades om var det finaste vi paddlat i på länge. Inte många sandstränder men med lite balansövningar gick det fint att komma iland på de flacka hällarna. Där kunde man sitta och lapa sol, laga lite mat och bara ha det bra.

Vi såg inte många båtar den dagen. Det ligger en del sommarstugor men de är glest spridda och vi såg knappt några människor. Ingen direkt oro när man ska över farleden här inte!

På kvällen blev det grillat nere vid havet vid Enigheten. En bra dag!

En lång åtta blev det, cirka 13 km

Cirka 13 km blev det. Vi tog det lugnt och njöt.

In i de första mysiga kanalerna

Runt runt bland kobbar och skär

Lunch på första parkett!!

Birger njuter av omgivningarna…

Inte undra på att man är nöjd när man sitter mitt i detta paradis

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.