Blött i Moskva!

Efter två dagar i Moskva har många fördomar fått ge vika! En del är kvar men det är alltid trevligt att bli motbevisad när det är en positiv utveckling.

Den största skillnaden är ryska kvinnor. Jag erkänner att min bild har varit kraftigt blonderat och tuperat hår, rejält med spackel, superkort kjol och gärna en jacka av låtsas leopard eller liknande.  Den kvinnan finns inte kvar.. om hon ens funnits kanske. Men nu är sminket sparsammare, smakfullare. Håret är fixat men smakfullt, kläderna är smickrande och väldigt kvinnliga och definitivt inte enligt den bild jag hade förut. Inga låtsasleoparder så långt ögat når. Och skorna..  de har skyhaga klackar ja… men de kan gå i dem!!  Jag kände mig lite som skogsmulles farmor i fotriktiga skor, jeans och regnjacka bland dessa piffiga skapelser.

Blött var det igår.. och ännu blötare idag! Jisses vad det regnar. På kors och tvärs. Men faktiskt har vi haft riktigt bra dagar ändå. Vi har sett en massa och blev inte alltför hindrade av vädret. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av det.

Igår var det rundvandring på Kreml, Vasilijkatedralen och lite caching..  idag hälsade vi på farbror Lenin som var lite blek om nosen. Birger trivdes så bra i hans sällskap att han till slut fick en försiktig puff i sidan av vakten som tyckte att besökstiden var över…   Sedan tog vi metron långt utanför stan och gick på en enorm marknad där man sålde allt mellan himmel och jord. Vi köpte inte särskilt mycket, men det var kul att se.

Därefter tillbringade vi en massa tid i metron. Det var roligt! Vilken fantastisk tunnelbana de har här. Ren och snygg och rena konstvandringen att besöka. Vi gick av på nästan varenda station och tittade, och det var det verkligen värt.  Efter ett tag blev vi hyfsade på att hitta. Det är inte helt lätt att läsa ryska bokstäver, men man vänjer sig.

Vid första ingången till metron gjorde jag såklart helt fel. Så larmet gick och genast kom en Dolph-Lundgren-kopia och mästrade mig utan att på något sätt tycka att det var lite charmigt.. Nä!!  Med tydliga tecken fick jag reda på att ”gör om – gör rätt”. Inget daltande här inte.

Vaktbolagschef skulle man vara här! De måste vara snorrika! Vakter finns det överallt! I affärer, på tunnelbanan. Precis överallt. Vet inte riktigt vad de gör för nytta, men det är iallafall ingen som vågar slänga skräp någonstans.

DSC_8152_2467

Att jobba som vakt kan inte vara så inspirerande, trots att utsikten är vacker

DSC_8156_2471

Man kan inte annat än älska deras formgivningar!

DSC_8159_2474

Kreml i regnet.

DSC_8161_2476

Vy mot Vasilii-katedralen från kön in till farbror Lenin.

IMG_2092_2381

What?? Är Mr Bond här??

IMG_2099_2388

Här ligger de på rad, alla de gamla politbyråmedlemmar och kända författare…

IMG_2102_2391

Birger kollar upp att Stalin verkligen är stendöd!

flyg

Flygpryttelaffär på marknaden… lite outdated kanske???

IMG_2106_2395

Tur att inte Mackan är med, då hade vi fått shoppa….

IMG_2113_2402

Häftigaste metrostationen! Ploschad Revolyutsii

IMG_2116_2405

Många som klappat vovven.. nosen var helt ren 🙂 Ploschad Revolyutsii

IMG_2118_2407

Vacker tunnelbanestation!

IMG_2132_2421

Ännu en vacker tunnelbanestation: Kiyevskaya

IMG_2151_2440

Helt grymt snygg! Mayakovskaya Metro Station

IMG_2160_2449

Geocaching… man får kämpa lite i vinden!

regn

Det gör inget att det regnar och blåser.. vi har kul ändå!

IMG_2174_2463_redigerad-1

Bästa tänkbara cacheplaceringen. En helt sagolikt vacker katedral som var totalt överväldigande inuti. Till och med för mig…. och utanför låg en cache. Så perfekt The Cathedral of Christ the Saviour

IMG_2142_2431 IMG_2147_2436 IMG_2150_2439 IMG_2171_2460

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.