Fotodagbok – mars 2008

31 mars

31mars08

Låååång promenad i Stockholm – blev en hel del steg på stegräknaren…. och förstås några cachar!

29 mars

29mar08

Detta är inte bara en sladd som hänger på sniskan. Detta är ungarnas seger i vårt fleråriga krig där de påstått att trådlöst inte duger för spelkonsolerna. Till slut har jag gett mig mig och nu slingrar sig en vedervärdig sladd från första jacket på undervåningen upp till deras rum. Monteringen är visserligen provisorisk ännu så länge pga takmålningar men tänk vilket nederlag jag påminns om varje gång jag går upp och ner i trappan.  Känner mig allergisk mot kablar men försöker påminna mig om att man inte kan vinna alla strider.. men det är svårt!

28 mars

28mar08

Härlig fredagskväll! Älskling målar tak och jag har intagit ryggläge i soffan som står i ena hörnan av det i övrigt utrymda vardagsrummet. Där läppjar jag på min 3e campari och ger honom goda råd och allmänna kommentarer. Så blir det lite roligare för honom att måla…. tänkte jag…..   Verkar inte som han är helt inne på min linje, men man gör så gott man kan! 🙂

Jaja.. jag hör ända hit hur mormor suckar ”starkars Birger”.  Men han förstår nog att hans fru har rätt i att det blir sååå fiiiint sååå!

27 mars

27mar08

Behövs väl inte så mycket text för att man ska förstå att detta var en trevlig kväll…? Nya hotellet Avalon var inte fel!!!

25 mars

25mar08

Inte behöver man åka till Norrland för vinterlandskap! Det räcker att öppna altandörren på morgonen så undrar man ju om det är dax för sommartid snart eller hur var det nu??

24 mars

24mars08

Ut på promenad, letade efter en ”cache” förståss.. en som retar mig vansinnigt! Har letat efter den tre gånger utan att hitta den och inte gick det bättre idag heller. Grrr….  Förutsättningarna förbättrades inte precis under letandet… först några ynka snöflingor på ryggsäcken som väntade  – länge  – på klippen medan jag sökte högt och lågt. Sedan lite fler flingor och till slut snöade det ymnigt och jag fick ge upp… igen!  hm….  Kändes lite som om snögubben hemma på gården log elakt åt mig när jag traskade förbi. Nåja… kanske man ska börja säga ”fjärde gången gillt???”

23 mars

23mar08a

Ännu en fantastisk dag innan vi tog bussen till Kiruna flygplats och reste söderut. En suverän helg! Mer bilder för den som är intresserad finns här!

22 mars

22mar08Och så en helt fantastisk dag på snöskoter!!

21 mars

23mar08

Så kom vi då äntligen upp till Ishotellet i Jukkasjärvi! Mycket mycket imponerande!!

20 mars

20mars08

Härligt väder denna skärtorsdag. Njuter av lyxen att vara den enda i familjen som har ledigt. En lång promenad i solen! Mmm… Sedan hem och packa för Ishotellet!!

18 mars

18mar08

Snön ligger kvar! Hela västkusten gnäller, men inte jag.. Tycker det är fantastiskt vackert och har längtat efter det här så länge! Synd bara att man inte är ledig och kan vara ute och njuta!

17 mars

17mar08

Och vad hände med gårdagens vår?? Försvann i et snötäcke!! Trodde väl att det skulle tina bort under dagen á la Västkustmanér, men nä.. när vi kom hem hängde det allt kvar i sjok över taket.

16 mars

16mar08

Fantastisk vårdag! Dimmigt till en början som man ser här. Tjörnbron delvis gömd i molnen, men sedan klarnade det upp och blev helt ljuvligt! Var förstås ute och letade skatter, idag med cache-vännen Marga. Vi hade skaplig framgång och belönade oss med en fikastund på berget i solen.

15 mars

15mars08

Lördag! Solen skiner och man är ledig. Så mycket mer kan man inte begära! Fick besök av mormor och morfar direkt efter frukost. Tänkte att pensionärer kan man väl fotografera med lång slutartid och stativ – men nä… morfar har för mycket energi och inte kunde han sitta stilla! Se så suddig han blev 🙂

Sedan blev det dax att pynta påskriset. Marcus var inte riktigt lika ivrig och förtjust som han var för några år sedan över denna syssla, men liiiite roligt var det allt 🙂  Själv älskar jag att plocka fram alla charmiga kycklingar som de gjort på dagis för 100 år sedan och ha dem i fönstret. 🙂

14 mars

14mar08

Räkor…. kan man få mer fredagskänsla än det?  Mmmm!!

13 mars

13mars08

Hur sannolikt är detta? Att man har en precis likadan bil parkerad bredvid sin när man kommer till parkeringen och ska åka hem?

12 mars

12mar08

Mitt första Geocoin förbereder sig på en Vikingafärd genom skattkistor! Ska bli hur roligt som helst att se vart myntet kan ta vägen via andra ”cachare”..    nyfiken? Kolla på www.geocaching.se

10 mars

10mars08

På begäran blev det våfflor idag! ”Var ju flera ååår sedan vi fick det sade sonen”. Och det var det nog!

9 mars

9mars08

Yippie… det blev sex i helgen…. hehe.. sex geo-cachar alltså. Regn och snålblåst hindrade oss inte från att halka runt på de blöta klipporna.

8 mars

8mar08

Choklad och macka var inte dumt efter en tuff tur upp på högsta punkten i Tjörns kommun. Vi valde naturligtvis inte den enkla vägen upp, men upp kom vi och skatten (som inte var så glimrande) hittades ganska enkelt. Alltid trevligt med en tur i naturen!

7 mars

7mar08

Fredagkväll och mysmat… vad ska det bli idag tro? En variation på tacos kan ju vara… Tacospaj! Blev utmärkt gott!

6 mars

6mars08

Dags att gå på kalas. Fina paket är inslagna, hoppas mottagaren blir förtjust….  Det blir drinkar på nya hotell Avalon i Götet, inte så dumt 🙂

5 mars

5mar08

Ljust vid hemkomst! Ljuvligt! Tvingade yngste Herr Gustafsson att följa med på en cykeltur för lite geocaching på hemmaplan. Han var ganska intresserad men isbitar som förvandlas till kaststjärnor tog snart över uppmärksamheten.. 🙂

4 mars

4mars08

Upp medans det fortfarande är mörkt och lite snö ligger på hustaken. Fin utsikt från mitt nya hotell på Norra Bantorget. Hem sent och tömmer minibaren.. som inte innehåller ngt alkoholhaltigt, endast cola, skumgodis och choklad. I like!!!

3 mars

3mars08

Geocachar lite på kvällen i Stockholm. Man får vara lite försiktig med var man smyger omkring – hamnar nära Stureplan där denna firma har sitt kontor. Påminner väl om ditt kontor Tomas? 🙂

2 mars

2mars08

På skattjakt idag igen, men nu med Jeanette. Det blev ingen lätt vandring som planerat utan mer en klättring uppför branter och nerför stup. Hörde en del muttrande från Jeanette i början men när väl skatten hittades så blev hon go o glad igen. Hälsade på hos Annika som bor i rena idyllen!

1 mars

1mars08

På skattjakt i det ruggiga vädret. Insåg att det här stället nog är ljuvligt på sommaren men just nu var det mest vått och kallt. Skattens väktare Herr Krullhorn släppte snällt förbi oss även om han tittade mycket misstänksamt på Älskling.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.