Qatar

Jag är mycket förtjust i valet att dela upp hemresan med ett stopp och en övernattning i Qatar. Inte bara för att få logga en geocache i landet ? utan också för att hemresan blir så bekväm och så är det så kul att få se en stad som Doha.

Det är klart annorlunda här mot Dubai och Abu Dhabi eller Oman. 80% av de som bor här är utlänningar och 70% av invånarna i Doha är män. Galen fördelning! Vi såg nästan inga kvinnor på dagen men på kvällen när det var firande och full fart i staden så var det flera ute.

Stadskärnan är spännande och genuin, inget tingeltangel för här finns knappt turister. Souken var stor och med trånga gränder. Arkitekturen är blandad. En del typisk arabisk äldre byggstil men också det futuristiska nya i den fräcka skyline staden har.

Vi åkte taxi ut till the Pearl, ett skrytbygge till stadsdel som är cirka 10 år gammalt och numera står till stora delar tomt. Ingen har råd att bo där. Men fantastiskt imponerande är det. De har folk som dammar av räckena runt hamnen…. dammar av räcken ..!

På kvällen var det firande i staden. Dans och musik och kul att gå se. Doha får absolut godkänt som intressant ort att besöka!

http://jette.se/wp-content/uploads/2019/01/img_3434.movhttp://jette.se/wp-content/uploads/2019/01/img_3447.mov

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.