Månadsarkiv: juni 2018

Cykeltur

Blev så sugen på att handla lite blommor. Tog cykeln och cyklade de 7 km enkel väg till Solliden som har ett fantastiskt utbud. Fyllde en korg bak och en korg fram med blommor. Så mysigt! På väg hem hörde jag glassbilen och insåg att jag beställt ett lass med glass till klubben. Fick lägga på en rem och cykla som bara den för att hinna! Jag hann ? Roligt att handla glass i skottkärra, det är det nog inte många som gör ???.

Hundpromenad

Det blir nog aldrig någon hundägare av mig, men det finns stora fördelar med att grannarna har hund. Eller hundar.  Jag lånar dem och tar med dem på en promenad. Mycket roligare än att gå själv. De är välartade och snälla också, och drar mig lite uppför backarna. Kanon!

Klubbpaddling i Tullboden

I år har jag lagt ett ambitiöst program för klubbpaddlingar. Varje onsdag erbjuds det en kvällstur och ikväll var det första gången. Tre glada kvinnor från Malmön blir nya medlemmar och ville följa med. En hade paddlat en del, en hade paddlat en gång och en aldrig….  Det blev en fin kväll. Härligt när det är lugnt och stilla första gången man ger sig ut. Vi var ute i cirka två timmar och de var nog lite trötta när vi kom iland, men mycket glada. Tror vi ser dem igen!

Tisdagsbleke

Klart.se sade att det skulle bli bleke ikväll. Det blev det!!  Rena smörpaddlingen. Ingen annan i klubben hade tid att följa med. Oj vad de gick miste om en fin kväll. Men jag gillar ju att paddla själv så mig gick det ingen nöd på. Fotopaddlingstempo blev det. Dvs, låååångsamt med många stopp för foto och filmning. Ibland hinner man knappt få upp farten, det är ju vackert överallt. Men jag tänkte att jag skulle paddla någonstans dit jag inte varit på länge. Så Buröarna blev det. Lite nostalgiskt faktiskt. Hit åkte vi alltid med gamla snipan och...

Trädgårdspill

Jobbar från Tullboden, med öppen dörr. Hur hur växthuset ropar på mig, och att ogräset vill bli uppdraget. Bästa tänkbara sommarväder och jag sitter inne o jobbar. Nä.. det är inte synd om mig, jag vet. Jag har det oerhört bra som kan jobba från Tullboden. Men jag vill baaaara pilla i trädgården. Och paddla. Blev en lite sväng med kajaken och Suppen ikväll. Inte dumt.

Paddling i Vänern

Har bara paddlat i Vänern en gång förut, det var trevligt  – och den här gången blev inte heller någon besvikelse.  Vi paddlade i underbart väder bland vassruggor och annorlunda skärgård. Verkligen mysigt!  Fräscht med sötvatten och alltid roligt att paddla med någon som känner till omgivningarna och kan ta en till sina smultronställen. Strax norr om Hällekis…. soligt och stilla, en kanondag! Härligt ställe att luncha på! Annas bilder

Midsommar i Friheten

Midsommar kan inte bli bättre än så här!  Anna och Bernt-Åke bjöd oss att fira midsommar med dem i deras stuga vid Vänern, med det vackra namnet Friheten.  Det blev alldeles underbart trevligt men den där svenska inramningen av sill och nubbe och lite för kallt att sitta ute och knasiga nubbevisor. Sedan blev det ännu charmigare när vi tog lilla båten över till Hällekis och tittade på midsommarunderhållning.  Tillbaka till Friheten för grillning och urtrevligt umgänge. ’ Vi fick bo i söt liten stuga och på midsommardagen paddlade vi i för västkustbor exotiska vassruggor och annorlunda vegetation....

Volvo Ocean Race

Jag har nog varit på kanske max tre segelbåtar i mitt liv. Kan ingenting om segling. Men tycker det ser härligt ut att flyga fram över havet utan motor och i tystnad….    Fast riktigt så är det nog inte på Volvo Ocean Race. Ojoj, vi fick en förevisning och en presentation som fick oss att tappa hakan! Vi var där med jobbet och alla tyckte verkligen det var spännande att höra om tävlingen. Sedan fick vi gå ombord.. och min första fråga var ”var är myset”?   Allt var totalt avskalat. Nä….  jag blir nog kvar i min kajak...

Bröllop

Christer och Margarethas bröllop var alldeles ljuvligt. Så fint och vackert, soligt och massor av glada människor. De hade tänkt på precis allting och alla gästerna var så nöjda. En mycket fin dag och rolig kväll!

Baka och så

Kanelbullar… såna var det länge sedan vi såg här tyckte Marcus. Mamman är ju inte sen att haka på så bullar och matbröd blev det ikväll. Så mysigt och lite nostalgiskt. Vi har bakat så mycket genom åren och när de var små turades de om att vara kanelchef eller sockerchef eller kavelchef. Bäst att vara sockerchef så man kunde vräka på pärlsocker ?